Advertisement
HABERLER ABONE OL

Sanofi ve GlaxoSmithKline, ileri yaştaki insanlarda bağışılığı kuvvetlendirmeyi amaçlayan adjuvan rekombinant protein temelli Kovid-19 aşı programını erteleme kararı aldı.

Yeni plana göre, aşı 2021 yılının dördüncü çeyreğinde hazır olacak. Faz 1 ve 2’nin erken sonuçlarına göre, yaşlı insanlarda bağışıklığın yetersiz antijen yoğunluğu nedeniyle düşük kaldığı belirtildi.

Sanofi, aşının birinci ve ikinci aşamasına gelecek yıl ilk çeyrekte başlanılmasını ve en erken onayın ise yılın ikinci yarısında gelmesini bekliyor.

Pfizer/BioNTech tarafından geliştirilen koronavirüs aşısı ise salı günü itibariyle İngiltere'de uygulanmaya başlanmıştı. Pfizer/BioNTech aşısı, ilk dozun yapılmasının ardından 12'nci günden itibaren bağışıklık oluşturmaya başlıyor. İlk dozdan 21 gün sonra ise ikinci dozun yapılması ve 28'inci günde de tam bağışıklığın oluşması öngörülüyor.

ABD'de ise Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) uzmanlar kurulu, Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile BioNTech'in geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının kullanımını onayladı.

Düzenleyici kurulun ülkenin ilk Kovid-19 aşısına verdiği bu onaydan sonra FDA'nın aşı konusundaki resmi teyit prosedürünü tamamlayıp en erken bugünden itibaren eyaletlere dağıtımına başlaması bekleniyor.