Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Singapur'da koronavirüs salgını kentin finans merkezine yayıldı. Büyük şirketlerde bazı çalışanlara en azından birkaç gün için evden çalışmaları söylenirken, bazı iş kulelerinin ön kapılarında ateş ölçmek için kontrol noktaları kuruldu.

Marina Bay Financial Centre Tower 1'de, binanın yönetici şirketi Raffles Quay Asset Management Pte'nin kiracılara gönderdiği bir sirkülere göre, ismi verilmeyen şirketin bir çalışanda haftasonu virüse rastlandığı doğrulandı. Diğer bir vaka ise, şirketin bulunduğu binadaki kiracıların bir danışmanına göre, iş dünyasının yoğunlaştığı bölgeye oldukça yakın Clifford Centre yakınlarında, United Industrial Corp çalışanlarından biriydi. 

Bina yöneticileri, 9 Şubat tarihli açıklamalarında, her iki binada da söz konusu yerlerin dezenfekte edildiği ve tüm kiracıların konu hakkında bilgilendirildiği kaydedildi.

Singapur geçen hafta, Başbakan Lee Hsien Loong'un durumun "ülkesi için büyük bir test" olduğunu kaydetmesi ile birlikte, hastalığa tepki seviyesini SARS salgını sırasındaki seviyeye yükseltmişti.

Singapur'da teyit edilmiş 43 koronavirüs vakası var ve bu, Japonya'da karantina altına alınmış yolcu gemisi hariç Çin dışındaki en büyük vaka sayısını işaret ediyor.