Advertisement

Fenerbahçe Kulübü, görevinden istifa eden eski Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın, Kanal D'de yayımlanan 32. Gün programına yaptığı açıklamalarda, hukuki gerçekleri saptırdığını ve birçok olayı gerçeğinden farklı aktardığını öne sürdü.

Fenerbahçe Kulübü'nün internet sitesinde, ''Fenerbahçe Spor Kulübü'' imzasıyla, ''Acz içinde'' başlığıyla yayımlanan açıklamada, Mehmet Ali Aydınlar'ın 32. Gün programında yaptığı açıklamaların, ''derin bir kaygı ve üzüntüyle'' izlendiği belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

''105 yıllık bir camiayı yakından ilgilendiren davanın görülmesine birkaç gün kala yapılan ve kulübümüzü kamuoyu nezdinde suçlu göstermeye çalışan bu açıklamaları son derece manidar ve talihsiz bulmaktayız. TFF başkanlığı yaptığı kısa süre içinde de sürekli çelişkili tavırlar sergileyen, bir gün başka ertesi gün bambaşka konuşan, görevde kalacağını söyleyip 24 saat geçmeden istifa eden sayın Aydınlar'ın açıklamaları, artık onun bu tarzına alışan bizler için çok da şaşırtıcı olmamıştır. Sayın Aydınlar, daha önce de yaptığı gibi hukuki gerçekleri saptırmakta ve bir çok olayı gerçeğinden farklı aktarmaktadır. Kulübümüz bu konuda ayrıntılı açıklamaları en kısa zamanda yapacaktır. Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu olarak biz, kendisiyle ve açıklamaları doğrultusunda kefil olduğu kişilerle her platformda mümkünse en kısa zamanda yüzleşmeye hazırız. Fenerbahçe camiası bu süreçte tüm yaşananların, tüm yaşatılanların farkındadır. Saygılarımızla.''

İSTİFA SPEKÜLASYONU GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Bu arada TFF Yönetim Kurulu, kurulda yeni istifaların yaşanacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Kurul, İstinye'deki Merkez binasında bir araya geldi. Toplantının ardından TFF'nin internet sitesinden şu açıklama yapıldı:

''TFF Yönetim Kurulu bugün İstanbul'da, mazeret bildiren bir üyenin dışında üyelerin tamamının katılımı ile toplandı. Toplantıda TFF Statüsü gereği, yedek üyelerden Sedat Artukoğlu, Asım Atmaz, Yemen Ekşioğlu ve Ali Düşmez Yönetim Kurulu asil üyeliklerine atandı. Yönetim Kurulu, gündeminde bulunan 52 maddenin tamamını görüştü. Görüşülen hususlardan sonuçlananların tamamı oy birliği ile karara bağlandı.

Gündemde yer alan konulardan Süper Lig yayıncısı ile ilgili olan ve Kulüpler Birliği Vakfı tarafından talep edilen 'sözleşme uzatılması' maddesi ise, 3 Spor Toto Süper Lig kulübünün henüz uzatmayı talep eden başvuruyu yapmamasından dolayı ertelendi. Ayrıca, bugün bir gazetede 'Kayyum tehlikesi' başlığı ile çıkan haber ve istifa spekülasyonu kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Yönetim Kurulumuz birlik ve beraberlik içinde Türkiye Futbol Federasyonu'nun görevlerini yerine getirmek için, 27 Şubat tarihinde yapılacak Seçimli Olağanüstü Genel Kurul'a kadar çalışmalarına aralıksız devam etmektedir.''