Advertisement

14.Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nın ikinci gününde atletlerimiz İlham Tanui Özbilen ve Aslı Çakır Alptekin gümüş ve bronz madalyaya uzandı. Kadınlar 1500 metrede koşan milli atletimiz Aslı Çakır Alptekin, seyircinin de desteğini arkasına alarak Türkiye’ye dünya salon şampiyonası tarihindeki ilk madalyasını kazandırdı.

Aslı Çakır Alptekin, müsabakanın ardından yaptığı açıklamada, ''Aslında bu şampiyonayla ilgili çok hazırlık yapmamıştık. Start noktasına geldiğimde madalya kazanacağım yönünde bir inanç geldi. 'Bunu başarabilirim' dedim. Son iki yüz metrede seyirciler büyük destek oldu.Şimdi hedefim Avrupa Şampiyonası. Orada da hedefim madalya kazanmak olacak'' dedi.

Aslı Çakır Alptekin’in madalya sevinci yaşanırken, ardından Erkekler 1500 metrede koşan  milli atletimiz İlham Tanui Özbilen’de  yarışı 2. sırada bitirerek gümüş madalyanın sahibi oldu.İlham'da, Türkiye'ye Dünya Salon Şampiyonaları tarihindeki ilk gümüş madalyayı getiren atletimiz olarak tarihe geçti.

-Madalyaları ABD'li atletler topladı

Şampiyonada, madalya sıralamasında ABD, 5 altın, 2 gümüş, 3 bronz madalya ile lider durumda bulunuyor.Büyük Britanya ise 1 altın, 2 gümüş, 1 bronz madalyayla ABD’yi izledi.Madalya sıralamasında birer altın, birer gümüş madalyaları bulunan Avustralya, Fas ve Ukrayna üçüncü sırayı paylaşıyor.

-Şampiyona dünya rekoruna evsahipliği yaptı

Erkekler heptatlonda yarışan ABD'li Ashton Eaton, 6.645 puanla dünya rekoru kırarak, altın madalya kazandı. Eaton'un ardından Ukraynalı Oleksiy Kasyanov 6 bin 71 puanla ikinci olarak gümüş, Rus Artem Lukyanenko da 5 bin 969 puanla üçüncü olarak bronz madalya aldı.

-Fransa sırıkla 5.95 atladı

14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda erkekler sırıkla atlamada Fransız Renaud Lavillenie, 5.95 metrelik derecesiyle altın madalyanın sahibi oldu.Sırıkla atlamada Alman Björn Otto 5.80'lık derecesiyle gümüşe, ABD'li Brad Walker da 5.80'lik derecesiyle bronz madalyaya ulaşan sporcular oldu.

Kadınlar üç adım atlamada Büyük Britanyalı atlet Yamila Aldama, 14.82 metrelik atlayışla birincilikle altın madalyanın sahibi olurken son dünya şampiyonu Kazak Olga Rypakova 14.63'lük derecesiyle gümüş, Kübalı Mabel Gay da 14.29'luk derecesiyle bronz madalya kazandı.

Kadınlar uzun atlamada Türkiye'yi temsil eden Güney Afrika kökenli milli atlet Karin Melis Mey, gülle atmada Emel Dereli ve Bayrak Yarışı Türk takımı ise ikinci gün yapılan yarışlarda elendi.

Ataköy Spor Salonu’nunda dünyanın en iyi atletlerini Türk sporseverlerle buluşturan şampiyonaya 172 ülkeden toplam 683 sporcu katıldı.

Hande Berktan
hberktan @bloomberght.com