Advertisement

Galatasaray Medical Park, Beko Basketbol Ligi’nde 17. haftanın erteleme mücadelesinde Banvit ile deplasmanda karşılaştı. Bandırma temsilcisini 64-73 mağlup ederek galibiyet serisini 10 maça taşıyıp liderlik koltuğuna oturan Sarı-Kırmızılılar, üçüncü periyotta Josh Shipp’in sol ayak bileğinin kırılmasıyla sarsıldı. Ev sahibinin 7 maçlık galibiyet serisine nokta koyan konuk ekipte Caner Topaloğlu ve Boris Savovic 15’er sayı atarken, Jamon Lucas 13 sayı- 5 ribaund- 5 asist üretti. Banvit’te ise Serkan Erdoğan 15 sayı kaydetti.

Galatasaray Medical Park karşılaşmanın başında Jamon Lucas - Boris Savovic ikilisinin sayılarıyla 9-2’lik seri yakalayarak öne geçti. Josh Shipp’in de hücumda katkı vermesiyle üstünlüğünü koruyan Sarı-Kırmızılılara Serkan Erdoğan ve İzzet Tükryılmaz yanıt verdi. Banvit, iki serbest atış isabetiyle serisini 8-0’a taşıyıp skoru eşitledikten sonra Caner Topaloğlu ilk periyodun sonucun belinledi: 14-16. Ev sahibi ikinci çeyrekte Kalin Lucas’ın basketiyle üstün duruma gelirken, takımını önde tutan ise isim Serkan’dı. Bandırma temsilcisi Lucas ile sayı üretmeye devam ederek farkı 7’ye yükseltti. Mert Shumpert’ın üçlüğüyle toparlanan konuk ekip, Caner Topaloğlu’nun gayretiyle arayı kapattı. Jamon Lucas da takımının devreyi 36-38 avantajlı bitirmesini sağladı.

Karşılıklı basketlerle girilen üçüncü periyodun ilk 6 dakikası 47-50 Galatasaray Medical Park üstünlüğüyle geçildi. Fakat çeyreğin bitimine 6 dakika 21 saniye kala yaşanan sakatlık tüm basketbolseverleri üzüntüye boğdu. Skor 44-43 iken hızlı hücumda Keith Simmons’ın topunu bloklamak isteyen Josh Shipp’in çok talihsiz bir şekilde bileği sol ayak bileği kırıldı. Bu büyük şoku atlatıp mücadeleye devam eden Sarı-Kırmızılılar; Furkan Aldemir, Caner Topaloğlu ve Boris Savovic’in sayılarıyla final periyoduna 51-57 önde girdi. Banvit, dördüncü çeyrekte Ender Arslan’ın çift hanelere çıkardığı farkı Chuck Davis’in çabasıyla 5’e indirdi. Fakat rakip pota altında Furkan Aldemir ile etkili olan Galatasaray Medical Park, Mert Shumpert - Jamon Lucas ikilisinin isabetleriyle önde kalmayı bildi ve karşılaşmayı 64-73 kazandı.


SALON: Banvit Kara Ali Acar

HAKEMLER: Mehmet Keseratar, Ahmet Ersan Ergüler, Alper Altuğ Köselerli

BANVİT (64): Erkan Veyseloğlu 4 (1 ribaund), Serkan Erdoğan 15 (1 ribaund- 1 asist), Barış Ermiş 1 (2 ribaund- 3 asist), Lance Williams 11 (4 ribaund- 1 asist), Chuck Davis 8 (7 ribaund- 1 asist), İzzet Türkyılmaz 5 (2 ribaund), Keith Simmons 4 (4 ribaund), Kalin Lucas 11 (1 ribaund- 3 asist), Cemal Nalga 2, Kenan Bajramovic 3 (3 ribaund- 2 asist)

GALATASARAY MEDİCAL PARK (73): Josh Shipp 7 (4 ribaund), Jaka Lakovic 4 (2 ribaund- 8 asist), Göksenin Köksal (2 ribaund), Caner Topaloğlu 15 (4 ribaund- 1 asist), Mert Shumpert 6 (1 ribaund), Luksa Andric 5 (3 ribaund), Furkan Aldemir 4 (4 ribaund- 1 asist), Jamon Lucas 13 (5 ribaund- 5 asist), Ender Arslan 4 (2 asist), Cevher Özer (2 ribaund- 1 asist), Boris Savovic 15 (1 ribaund)

1. PERİYOT: 14-16
2. PERİYOT: 22-22
3. PERİYOT: 15-19
4. PERİYOT: 13-16

www.tbf.org.tr

-Orhun Ene: Daha dengeli oynasaydık, maçın sonlarına daha iyi girebilirdik-

Beko Basketbol Ligi takımlarından Banvit'in Baş Antrenörü Orhun Ene, kendi evlerinde 73-64 kaybettikleri Galatasaray Medical Park maçıyla ilgili olarak, ''Oyunun içinde dirençli kalıp, daha dengeli oynasaydık, maçın sonlarına daha iyi girebilirdik'' dedi.

Ene, gazetecilere yaptığı açıklamada, Galatasaray Medical Park maçının final niteliğinde olduğunu, ancak 4 periyotta da çok bireysel hatalar yaptıklarını söyledi.

Oysa bu maçta daha iyi oynamaları gerektiğini ifade eden Ene, şunları kaydetti:

''Oyunun içinde dirençli kalıp, daha dengeli oynasaydık, maçın sonlarına daha iyi girebilirdik. Topu daha iyi paylaşmalıydık. Daha iyi organize olup, her topun değerini daha iyi bilmeliydik. Çok deneyimli bir takım olan Galatasaray Medical Park, akıllı oyunuyla maçı son periyotta lehine çevirdi. Herkesin Banvit'ten beklentilerinin arttığı bir dönemde daha iyi oynamak zorundayız.''

-Shipp'in sol bacağında fibula kırığı tespit edildi-

Beko Basketbol Ligi'nde, Banvit maçında sakatlanan ve Bandırma Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Galatasaray Medical Park oyuncularından Shipp'in, sol bacağında fibula kırığı tespit edildi.

Banvit Basketbol Takımı'nın doktoru Müjdat Enginsu, AA muhabirine, maç sırasında yaşanan bir pozisyonda yere düşen Shipp'in sol bacağında fibula kırığı olduğunu söyledi.

Enginsu, sporcunun bacağının alçıya alındığını belirterek, ''Kulübün talebi üzerine hastaneden ayrılan Shipp, takımla İstanbul'a gitti. Oyuncunun tedavisi, kulübünün anlaşmasının bulunduğu hastanede devam edecek'' dedi.