Advertisement

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nca (PFDK) Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e verilen 3 maçlık cezanın kalan 2 maçını 1 yıl süreyle erteledi.

Tahkim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, teknik direktör Fatih Terim'in de katılımıyla duruşmalı toplantı gerçekleştirildiği belirtilirken, ''Sözlü açıklamaları ve savunmaları dinlendi. Yapılan müzakere neticesinde, UEFA ve FIFA talimatlarındaki ilgili hükümler ve Futbol Disiplin Talimatı'nın 105. maddesi dikkate alınarak, başvurunun kısmen kabulü ile PFDK'ca teknik sorumlu Fatih Terim'e müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle verilen 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı cezasının 1 maçının infaz edildiği görülmüş olup, henüz infaz edilmemiş olan 2 maçlık cezanın 1 yıl süreyle oy birliğiyle ertelenmesine karar verilmiştir'' denildi.

Bu kararla Fatih Terim, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda 12 Mayıs Cumartesi günü Fenerbahçe ile oynanacak şampiyonluk maçında takımının başında yer alacak.