Advertisement

ANKARA (A.A) - 28.09.2010 - Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Avrupa şampiyonu milli atlet Nevin Yanıt'ın, 2011 Dünya Atletizm Şampiyonası ve 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'ndan madalyayla dönmesi için hiçbir masraftan kaçınmıyor.

Konuyla ilgili AA muhabirinin görüştüğü milli atletin antrenörü Cüneyt Yüksel, Akgül ve Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ile birlikte bir toplantı yaptıklarını belirterek, ''Sayın Akgül, Nevin'in başarısının devamı için neye ihtiyacımız olduğunu sordu ve hiçbir isteğimizi geri çevirmedi'' dedi.

Nevin Yanıt'ın ilk etapta en önemli ihtiyacının iyi bir masör ve doktor olduğunu ifade eden Yüksel, ''Nevin'in şimdiye kadar bir masörü yoktu. Ancak özellikle 2 antrenman arasında çok iyi profesyonel bir masaja ihtiyacı var. Bir sürü ağırlığın, yükün altına giriyor, ağır antrenmanlar yapıyor. Sakatlık olmaması ve vücudun kendine gelebilmesi için iyi bir masörün yardımına ihtiyacımız var. İkinci önemli konu da alanında uzman bir doktorla çalışmak. Bizim isim olarak bir tercihimiz olmadı. Genel Müdürlüğün uygun gördüğü isim zaten alanının en iyisi olacaktır'' diye konuştu.

Nevin'in Avrupa'da kürsüye çıktığını, ancak bu alanın en iyilerinin Jamaika, Kanada gibi ülkelerden çıktığının unutulmaması gerektiğini kaydeden Yüksel, şöyle devam etti:

''Bu sporcuların hepsi ABD'nin California eyaletinde bulunan bir merkezde çalışıyorlar. Nevin'in orada çalışarak o ortamda bulunması, o havayı teneffüs etmesi çok büyük katkı sağlayacaktır. Ayrıca Almanya'daki laboratuvarların çok geliştiği, en iyi ölçüm ve testlerin orada yapıldığı herkes tarafından biliniyor. Test ve ölçümlerimizi de orada yapmak istiyoruz. Sayın Akgül tüm bu isteklerimize onay verdi.''



-ANTRENÖRLERİN MAAŞA BAĞLANMASI-



Cüneyt Yüksel, kendisinin devlet memuru olduğunu ve Nevin'in antrenörü olarak hiçbir yerden maaş almadığını söyledi. Yunus Akgül ile bu konuyu da görüştüğünü ve başarılı sporcuların antrenörlerinin bu mağduriyetini dile getirdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Yabancı antrenörler ücret alarak geliyorlar ama yerli antrenörler tamamen kendi çabalarıyla, imkanlarıyla bir yerlere geliyorlar. Bu adaletsiz bir durum ve düzelmesi gerekiyor. Daha önce de bu konular görüşülmüştü. Sayın Akgül, yakın bir zamanda yerli antrenörlere de maaş bağlanacağını ve bu sorunun halledileceğini söyledi.''



-NEVİN YANIT-



Nevin Yanıt'ın şu an tatil döneminde olduğunu ve bir süre daha dinleneceğini dile getiren Yüksel, ''Nevin, Ekim ayının ortalarına kadar tatil yapacak. Daha sonra hafif koşulara başlayacağız ve Kasım'dan itibaren de antrenmanlara geçeceğiz'' dedi.

Nevin Yanıt ise sadece fiziksel olarak değil beyin olarak dinlenmenin de çok önemli olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

''Önümde yeni hedefler var. Avrupa şampiyonluğundan önce ara sıra antrenörüme 'yoruldum, bu antrenman çok zor' gibi şikayetlerde bulunduğum olurdu. Artık Avrupa şampiyonu bir atlet olarak böyle bir lüksüm kalmadı. Hiçbir taviz vermeden hedeflerime odaklanmam gerekiyor. Cüneyt hocamın dediği gibi su uyur, rakip uyumaz. Çok çalışmam gerekiyor.''