Advertisement

İSTANBUL (A.A) - 22.10.2010 - Galatasaray'da Frank Rijkaard'ın yerine göreve getirilen Gheorghe Hagi, sarı-kırmızılı futbol takımında ikinci teknik direktörlük dönemine resmen başladı.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, kulüp başkan yardımcısı Yiğit Şardan'ın da katılımıyla gerçekleştirilen törende, daha önce 1,5 yıllık sözleşme imzalanan Rumen teknik adam ve yardımcılığını üstlenecek olan Tugay Kerimoğlu medya mensuplarına tanıtıldı.

Galatasaray'daki futbolculuk döneminde Türkiye'de ve Avrupa'da birçok önemli başarı elde ederek taraftarların efsanesi haline gelen Gheorghe Hagi, Fatih Terim'in ikinci dönemi sonrasında 2003-04 sezonunun son 7 haftasında ve 2004-05 sezonunda sarı-kırmızılı takımın başında ilk teknik direktörlük deneyimini yaşamıştı.

Hagi yönetimindeki Galatasaray, 2004-05 sezonunu ligde 3. sırada tamamlayıp, ezeli rakibi Fenerbahçe'yi finalde 5-1 yenerek Türkiye Kupası'nı kazanmıştı.



-RUMEN BASINININ İLGİSİ-



Teknik direktör Gheorghe Hagi'nin basına tanıtıldığı toplantıya medya mensuplarının ilgisi yüksek olurken, özellikle Rumen gazetecilerin çokluğu dikkati çekti.

Hagi'yi takip etmek için 20 Rumen basın mensubunun sarı-kırmızılı kulübe akreditasyon yaptırdığı, ayrıca İtalyan La Gazetta Della Sport gazetesi ve Katar'dan yayın yapan El Cezire kanalının temsilcilerinin de yer aldığı bildirildi.