Advertisement

İSTANBUL (A.A) - 26.10.2010 - UEFA Avrupa Ligi ve Spor Toto Süper Lig'e iyi bir başlangıç yapan Beşiktaş'a ekim ayı yaramadı.

Siyah-beyazlılar, 3'ü Spor Toto Süper Lig, 1'i de UEFA Avrupa Ligi olmak üzere ekim ayında 4 resmi maça çıkarken, bunların tamamını kaybetti.

Ekim ayında ilk olarak ligde Trabzonspor'a deplasmanda 1-0 yenilen Beşiktaş, ardından İstanbul'da Manisaspor'a 3-2, Porto'ya 3-1, son olarak da dün Kayserispor'a 1-0'lık skorla boyun eğdi.

Bu maçlarda rakip fileleri 3 kez havalandırabilen siyah-beyazlılar, kalelerinde ise 8 gol gördü.

Spor Toto Süper Lig'de ekim ayı öncesinde 13 puanla 2. sırada yer alan Beşiktaş, oynadığı 3 lig maçını da kaybedince 7. sıraya kadar geriledi.

Eylül sonunda ligin 6. haftasında 13 puana ulaşan ve Bursaspor'un 5 puan gerisinde 2. olan siyah-beyazlılar, ekim ayında taraftarlarına galibiyet sevinci yaşatamadı ve liderin tam 10 puan gerisinde kaldı.

Beşiktaş, Avrupa kupalarında bu sezonki ilk yenilgisini de ekim ayında aldı.

Ekim ayına kadar UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı 8 ön eleme ve grup maçlarında yenilgi yüzü görmeyen ''Kara Kartallar'', ilk yenilgisini geçen hafta Portekiz'in Porto takımı karşısında 3-1'lik skorla elde etti.