Advertisement

ANKARA (A.A) - 08.12.2010 - Ülkü Karakuş - Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, 29 spor dalında 39 takımın faaliyet gösteren üniversitelerinin bu yıl bilardo, bowling, briç, eskrim ve satrançta Türkiye şampiyonu çıkardığını, cimnastik, kürek ve yüzmede ise ilk 3'e girdiğini söyledi.

Prof. Dr. Ahmet Acar, eğitimdeki başarısı kadar sporda da adından söz ettiren ODTÜ ile ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, spor etkinliklerini, akademik eğitimin bir parçası olarak gördüklerini belirtti. Prof. Dr. Acar, ''Öğrencilerimizin sosyal yönden etkin, kolektif çalışmaya uyumlu, özgüveni gelişmiş ve sağlıklı bireyler olarak topluma hizmet etmeleri için spor faaliyetlerine çok önem veriyoruz'' dedi.

Newsweek dergisinde öğrencilere uygulanan bir ankette, ODTÜ'nün ''Sosyal ortamı en zengin Türk üniversitesi'' seçildiğine dikkati çeken Ahmet Acar, ''Zengin olduğunu düşündüğümüz spor tesislerimiz var. Açık ve kapalı yüzme havuzumuz, 3 adet spor salonumuz, çim futbol sahamız, halı sahamız, 14 tenis kortumuz, basketbol ve voleybol sahalarımız, masa tenisi salonlarımız, cimnastik ve güç geliştirme salonumuz, fitness merkezimiz, Amerikan futbolu sahamız, kriket sahamız, koşu parkurlarımız ve Eymir Gölü'nde kürek parkurumuz var. Daha iyisini yapmak istiyor muyuz? Kesinlikle evet'' diye konuştu.

Prof. Dr. Acar, 28 spor branşında toplam 39 takımı bulunan ODTÜ'nün, spor alanında liderliğini sürdürme çabasında olduğunu belirterek, 2009-2010 öğretim yılında 43 kentte yapılan müsabakalara 416 sporcuyla katıldıklarını ifade etti. Acar, ODTÜ Spor Kulübü'nün de büyük çoğunluğunu ODTÜ öğrencilerinin oluşturduğu 586 lisanslı sporcusuyla, 15 branşta federasyonlarca düzenlenen müsabakalara katıldığını söyledi. Kürek, briç, satranç, eşli danslar, tenis ve buz hokeyi branşlarında milli takıma sporcu verdiklerini dile getiren Acar, serbest dalışta 2 dünya şampiyonu çıkarttıklarını belirtti. Acar, 14 spor topluluğunun da yıl içerisinde 82 büyük etkinlik düzenlediğini ifade etti.

Rektör Acar, bu yıl bilardoda bayan ve erkek takımlarının Türkiye şampiyonu olduğunu, bowlingde de bireysel şampiyonluk elde edildiğini belirterek, briçte bayan takımının şampiyon, erkek takımının ikinci olduğunu, eskrimde bayan takımının flöre branşında şampiyon, erkek takımının kılıçta ikinci, satrançta ise erkek takımının şampiyon olduğunu söyledi. Prof. Dr. Acar, cimnastikte Türkiye üçüncülüğü, kürekte erkeklerde ikincilik, bayanlarda üçüncülük, yüzmede de erkekler ve bayanlarda üçüncülük elde ettiklerini ifade etti.

Prof. Dr. Ahmet Acar, 28 dal arasında Amerikan futbolu, buz hokeyi, dağ bisikleti, kayak, kriket, oryantiring, ragbi, serbest dalış ve sutopunun da yeraldığını söyledi.