Advertisement

İSTANBUL (A.A) - 05.05.2011 - Formula 1 takımlarından Scuderia Ferrari'nin İspanyol pilotu Fernando Alonso, İstanbul Park pistinin dünyanın en iyilerinden biri olduğunu, yeni sezonda takvimden çıkması halinde büyük üzüntü duyacaklarını söyledi.

Alonso, Shell Formula 1 Proje Müdürü Ian Albiston ile birlikte Pendik'teki Divan Asia Otel'de düzenlediği basın toplantısında, hafta sonunda yapılacak yarışın İstanbul'daki son Grand Prix olabileceğinin belirtilmesi üzerine, şunları söyledi:

''Bu son yıl mı olur, açıkçası bilmiyorum. Bu konuda haberler okudum ama dedikodu gibi geliyor. Nihai kararı yöneticiler verecek. Eğer bu İstanbul'da son yıl ise üzülürüm. İstanbul Park'ı tüm pilotlar seviyor, yeni sezonda takvimden çıkarılırsa çok üzülürüz. İstanbul Park, dünyanın en iyi pistlerinden birisi. Burada insanlar bize çok sıcak davranıyor. Ayrıca tesislerde çok güzel. Türkiye Grand Prix'sini seviyoruz. Umarım takvimden çıkmaz.''

Türkiye'de çok hayranı olduğunu bildiğini ifade eden İspanyol pilot, ''Türkiye'de Formula hayranları çok. Havalimanına geldiğim anda bunu hissediyorum. Her yerde çok iyi bir atmosfer oluyor'' dedi.



-''8. VİRAJ EN ZORLUSU''-



İstanbul Park pistinin ünlü 8. virajına değinen Alonso, ''8 numaralı viraj bence tüm takvimin en zorlusu. Korkmuyorum ama çok zorlu bir viraj'' dedi.

Bu viraja 4 saniyede girip çıktıklarını anlatan Alonso, ''Bu virajda 4G kuvvete maruz kalıyoruz. Lastikler sağdan zorlanıyor. 4 saniye boyunca lastiklere büyük bir güç biniyor. Araçlarımızda bu viraj için de düzenlemeler yapıyoruz'' diye konuştu.



-''FERRARI'DEN DAHA İYİSİ YOK''-



Alonso, daha önce Formula 1 kariyeri boyunca Ferrari'den ayrılmayacağını söylediğinin hatırlatılması ve hala aynı görüşte olup olmadığının sorulması üzerine, ''Evet, kesinlikle aynı görüşteyim. Ferrari'den daha iyisi yok. Motor sporlarında bir numara. En iyi ekip için çalışıyorum, inanılmaz mutluyum. Kendimi evimde hissediyorum. Tüm kariyerim boyunca Ferrari'de yarışmak istiyorum'' ifadesini kullandı.



-''EKSİKLERİMİZİN FARKINDAYIZ''-



İlk 3 yarışta geride kaldıklarını ve bekledikleri düzeye ulaşamadıklarını anlatan İspanyol sürücü, İstanbul'da bazı yeni parçalar deneyeceklerini söyledi.

''Eksiklerimizin farkındayız'' diyen Alonso, ''Önümüzdeki takımları yakalayacağımızı düşünüyoruz. Şampiyonluğu hedefliyoruz. Aracın en güçlü yönü, yeni kurallarla uyumu. Yeni Ferrari, rekabet açısından üstün. Bundan sonra daha iyi yarışlar çıkaracağımızı düşünüyorum'' diye konuştu.

Red Bull ve Vodafone McLaren Mercedes'in şu an için kendilerinin önünde olduğunu belirten Alonso, ''İyi hazırlanmışlar. İlk 3 yarışta iyi iş çıkardılar. Biz de sezona istediğimiz mükemmellikte hazırlanamadık. Nedenlerini biliyoruz ve düzeltmek için çok sıkı çalışıyoruz'' dedi.



-''YENİ KURALLAR ŞOVA YÖNELİK''-



Fernando Alonso, Formula 1'de getirilen yeni kuralların biraz daha şova yönelik olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

''İstanbul'da zaten çok iyi sollama fırsatları var. Pazar günü çok güzel bir yarış olacak. Herkes podyuma çıkmak istiyor. Bütün pilotlar agresif olacak ve pazar heyecanlı bir yarış yaşayacağız. İstanbul Park çok harika ve yeni özellikleri pazar günü kullanmak istiyoruz.''

Alonso, Shell ile Ferrari arasında uzun süreli bir iş ortaklığının bulunduğunu iki büyük markanın işbirliğinin ortaya güzel işler çıkardığını bildirdi.

Ian Albiston ise yarışlarda Ferrari araçlarına verdikleri hizmetleri anlattı. Formula 1 motorlarına bir insan gibi baktıklarını belirten Albiston, motor yağlarının önemine değindi.

Bu arada, basın toplantısında Alonso, Shell teknisyenlerinin eşliğinde şıra, bal, limon suyu, çilek ve naneden oluşan bir meyve kokteyli yaptı.

Toplantı sonrası Shell Madeni Yağlar Genel Müdürü Burçin Toktamış tarafından Alonso'ya, İstanbul'u tanıtan kitap hediye edildi.