Galatasaray'ın, İngiltere'nin Bolton Wanderers takımından transfer ettiği Elmander, Spor Toto Süper Ligi ile Premier Lig arasında uçurum görmediğini söyledi.

Elmander, ''Premier Lig ile kıyasladığımız zaman antrenman şekilleri ve temposu bakımından arada bir uçurum görmüyorum'' dedi.

Elmander bugün yapılan antrenman sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Toulouse ve Bolton gibi takımlardan sonra Galatasaray'da oynamasının kendisi için avantaj olduğunu ifade eden İsveçli yıldız, ''Burdaki performansımın daha da iyiye gideceğini düşünüyorum. Çünkü iyi bir teknik direktöre ve takıma sahibiz. Tabii ki hocamızın atak mentalitesinin bana katkısı olacaktır. Çünkü bir forvetim'' diye konuştu.

Elmander, kendisine yöneltilen şike soruşturmasında Galatasaray'ın isminin geçmemesi ile ilgili olarak da, ''Galatasaray'ın böyle bir olayda adının geçmemesi ne kadar dürüst bir kulüp olduğunu gösterdi. Konuya hakim olmadığım için pek bir şey söylemem'' ifadelerini kullandı.

Tecrübeli futbolcu kendisinin takımda bir zamanlar Hakan Şükür'ün giydiği 9 numaralı formayı giyeceğinin hatılatılması üzerine, ''Umarım 9 numaralı formayla iyi işler yaparım. Hakan Şükür'ün ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu ve ne kadar önemli işler yaptığını biliyorum. Umarım ben de o formayla onun yaptığı işlerin bir bölümünü yapabilirim'' şeklinde konuştu.

Saha dışında hiçbir problem çekmediğini dile getiren Elmander, ''Takım arkadaşlarım ve çalışanlar herkes beni burada çok iyi karşıladı. Saha içine geldiğimiz zaman Avusturya'da yoğun bir kamp geçti. Tatilden de gelmiştik. Fiziksel bakımdan tam olarak hazır değildik. Şimdi kendimi daha diri hissediyorum. Her geçen gün saha içi performansımın yükseleceğini hissediyorum'' dedi.

Arkadaşlık ve atmosfer anlamında hiçbir sıkıntı yaşamadığını anlatan Elmander, sarı-kırmızılı takımın iyi oyunculara sahip olduğunu kaydetti.

Türkiye'ye gelmeden önce Thomas Linderoth'tan bilgi aldığını vurgulayan tecrübeli futbolcu Linderoth'un Türkiye ilgili çok olumlu şeyler anlattığını ifade etti.

Galatasaray'da forvet mevkinde çok büyük bir rekabetin olduğunu bildiğini belirten Elmander, ''Çok kaliteli oyuncular var. Büyük takım olduğunuzda ordaki rekabet her zaman pozitiftir. Formayı kapabilmek için çok üst düzey bir performans sergilemem gerektiğinin de bilincindeyim'' diye konuştu.

Galatasaray, Almanya kampının ilk hazırlık maçında yarın Hollanda'nın Twente takımıyla karşılaşacak.

Osnabrück kentindeki Osnatel Arena'daki mücadele TSİ 20.00'de başlayacak.

Advertisement