Advertisement

Sermaye Piyasası Kurulu'nun hakkında soruşturma açtığı Çiftlik Bank yeni üye alımını belirsiz bir süre durdurduğunu açıkladı.

Çiftlik Bank tarafından yapılan açıklamada, yeni üye alımının kurumun Ponzi veya saadet zinciri olmadığını göstermek için belirsiz bir süre durdurduğu kaydedildi.

Bir süredir gündemde olan Çiftlik Bank ile ilgili, çeşitli bakanlıkların yanı sıra en son Sermaye Piyasası Kurulu harekete geçmişti.

SPK, Çiftlik Bilgi İşlem Bilişim Tarım Hayvancılık, Fame Game Hayvancılık Sanayi, Çanakkale Dora Gıda ve Fame Game Software şirketlerinin faaliyetleri mercek altına almıştı.

Bugün ise yeni bir gelişme ile yaşandı.

Yönetim kurulu kararı ile üye alımı durdurulurken, Çiftlik Bank açıklamasında Ponzi veya saadet zinciri olmadıklarını göstermek için üye alımını durdurdukları öne sürüldü.

Hatırlanacağı üzere Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de tüketicileri Sermaye Piyasası Kurulu tarafından soruşturma açılan “Çiftlik Bank” türü saadet zinciri kuran yapılara karşı uyarmış ve sayıları 11’e ulaşan sanal oyunlardan finansal kârlılık vaat eden bu şirketlerin, “bank” ismini kullanmasının BDDK yasaları uyarınca da yasaklandığını belirtmişti.