Advertisement
TEKNOLOJİ ABONE OL

Superonline'ın, 162 ülkede yapılan ''Genişbant İnternet Hızı'' araştırmasına göre 12-14 Mpbs ortalama hızla Türkiye'nin en hızlı internet sağlayıcısı olduğu açıklandı.

Superonline'dan yapılan yazılı açıklamada, ABD merkezli genişbant hız ölçümleme şirketi Ookla Netindex'in, 20 Ağustos-18 Eylül 2010 tarihleri arasında dünya çapında ev, iş yeri ve okul gibi birçok farklı noktayı kapsayan Speedtest.net ve Pingtest.net sitelerinin verilerini derleyerek oluşturduğu listede Superonline ve Superonline'ın birleşme öncesi kullanılan adı Tellcom'un, Türkiye'de en hızlı internet servis sağlayıcıları arasında ilk 2 sırada yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, Speedstest.net'in derlediği bir milyon sonuç baz alındığında Superonline'ın, 5 üzerinden aldığı 3,7'lik puanla Türkiye'de en yüksek müşteri memnuniyetine sahip şirket olduğu kaydedildi.

Superonline'ın 100 Mbps'e varan fiber internet erişim hızının Türkiye ortalamasını da yükselttiği ve Türkiye'nin 4,54 Mbps ortalama hızla dünya sıralamasında 60. sırada yer aldığı bildirildi.

Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, konuya ilişkin değerlendirmesinde, 2007'de başlayan ve bu yıl sonunda 23 bin kilometreye ulaşacak fiber optik altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini kaydetti.

Erkan, dünyanın en hızlı internet erişim teknolojisi olan fiber interneti, dünya ile eş zamanlı Türkiye'ye getirdiklerini belirterek, şu görüşleri dile getirdi:

''Telekomünikasyon uygulamalarının hayatın büyük bir parçası haline gelmesiyle tüketicilerin genişbant ihtiyacı sürekli artıyor. Özellikle son dönemde 3'lü oyun (triple play), hatta artık 4'lü oyuna yönelen, içinde ses, video, görüntü ve mobilin bir arada çalıştığı uygulama trendi için mevcut bakır kablolardan oluşan iletişim altyapısı yetersiz kalıyor.

Fiber internet teknolojisi, dünyada internet erişiminde gelinen en son teknoloji ve önümüzdeki yıllarda da üstüne bir teknoloji gelmesi beklenmiyor. Biz bu nedenle artık Türkiye'de 'bakır çağı bitti, fiber çağı başladı' diyoruz. Ookla Netindex'in verileri, Türkiye'nin de şehirleriyle uluslararası dijital şehirler arenasında yer almasını sağlayacak altyapıyı oluşturmak üzere yaptığımız çalışmaların bir sonucudur.''