Advertisement
TEKNOLOJİ ABONE OL

Ceza ve savunma avukatları, Facebook'u mahkeme üyelerinin kişisel bilgilerine ulaşmak için kullanıyor. Böylece mahkemeye giren avukatlar, karşılarındaki savcı ve hakimlerin hoşuna giden ve gitmeyen şeyler hakkında önceden bilgi sahibi olabiliyor ve hareketlerini de ona göre ayarlıyor.

Amerikalı avukatlar, Facebook sayfası bulunan mahkeme üyelerinin televizyonda neleri izlediği, inanç seçimleri, hobileri ve ilgi alanları gibi detaylara bakıyor.

Wall Street Journal'da yer alan bir habere göre, Oregon eyaletinde savcılık yapan Josh Marquis, geçtiğimiz yaz ünlü siteyi ceza davasında yer alacak jüri üyelerinin bilgilerine ulaşmak için kullandı. Marquis, hüküm giymiş bir katile, ölüm cezası verdirmek için, hangi jüri üyelerinin cezanın verilmesini destekleyebileceğini anlamak için adeta dersini Facebook'tan çalıştı. Ve sonucunda Marquis'in istediği oldu ve mahkeme ölüm cezasını verdi.

Ancak bu durum tek yönlü de değil. Birçok jüri üyesi, mahkumlar hakkında da bilgi toplamak için Myspace, bloglar, Twitter ve Facebook gibi sosyal ağlardan yararlanıyor.