Advertisement
HABERLER ABONE OL

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu inşaat faturalarının bugünkü değerinin güncellenmesi gerektiğini söyledi.

Bloomberg HT’ye konuk olan Tellioğlu, tapu bedellerinin gerçek bedel üzerinden gösterilmesini istediklerini belirtti.

Tellioğlu, “Son zamanlarda ilanı çıkılan gayrimenkullerin kolay satılmadığı doğru. Maliyetlerin artmasından dolayı maalesef Türkiye’de konuta erişim yüzde 50’nin altına düştü. Kiralardaki fahiş fiyatlardan dolayı bunu görebiliyoruz. Kira artışlarının temel sebebi yeterince konut üretilememesinden kaynaklı. Bir de yabancı göçün de önemli derecede etkisi var. Biz hükümetimizden enflasyon muhasebesinin getirilmesini talep ediyoruz çünkü sadece kredilendirme de bir sorun değil yarın faturalandırma da sorun olacak. Biz tapuların gerçek gösterilmesini istiyoruz ama tapuyu gerçek gösterdiğinde maliyeti arasında tutarsızlıktan dolayı bu çok ciddi vergi yükü olarak gelecektir” dedi.

Konu hakkında detaylı bilgi veren Tellioğlu sözlerine şöyle devam etti:

“İnşaat uzun yıllar sürüyor. Örneğin dört yıl önce Ankara’da yaptığım bir inşaatta betonu metreküp olarak 60-70 TL’ye, demirin kilosunu 2 TL’ye almışım. Şu anda tapuya gittiğimde günlük rayiç bedelden satış göstermek istiyorum günlük rayiç bedeli 4 milyon ama toplayabildim geçmiş fatura 500 bin TL ben 3 milyon 500 bin TL kazanmadım. O yüzden fatura güncellemesi gerekiyor”