Bloomberght
Bloomberg HT Haberler Tellioğlu: Tapuların gerçek değerinin gösterilmesini istiyoruz
HABERLER

Tellioğlu: Tapuların gerçek değerinin gösterilmesini istiyoruz

  • İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu tapuların gerçek değerinin gösterilmesini istediklerini söyledi.

Giriş: 31 Ocak 2023, Salı 16:47
Güncelleme: 31 Ocak 2023, Salı 16:47

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu inşaat faturalarının bugünkü değerinin güncellenmesi gerektiğini söyledi.

Bloomberg HT’ye konuk olan Tellioğlu, tapu bedellerinin gerçek bedel üzerinden gösterilmesini istediklerini belirtti.

Tellioğlu, “Son zamanlarda ilanı çıkılan gayrimenkullerin kolay satılmadığı doğru. Maliyetlerin artmasından dolayı maalesef Türkiye’de konuta erişim yüzde 50’nin altına düştü. Kiralardaki fahiş fiyatlardan dolayı bunu görebiliyoruz. Kira artışlarının temel sebebi yeterince konut üretilememesinden kaynaklı. Bir de yabancı göçün de önemli derecede etkisi var. Biz hükümetimizden enflasyon muhasebesinin getirilmesini talep ediyoruz çünkü sadece kredilendirme de bir sorun değil yarın faturalandırma da sorun olacak. Biz tapuların gerçek gösterilmesini istiyoruz ama tapuyu gerçek gösterdiğinde maliyeti arasında tutarsızlıktan dolayı bu çok ciddi vergi yükü olarak gelecektir” dedi.