Advertisement
HABERLER ABONE OL

Gelişen piyasa tahvilleri, on yıl içindeki en iyi kazancını, merkez bankalarının daha fazla genişlemeci para politikasına doğru yönelmesinden destek bularak daha da genişletti. Fon yöneticileri şimdi bu ralliyi rayından çıkarabilecek ticaret gerilimi ve jeopolitik tansiyon konusunda daha fazla düşünmek zorunda.

Fed’in faiz düşürmeye hazır olduğunu söylemesi ve Avrupa Merkez Bankası’nın daha fazla teşviğin yolda olduğunu belirtmesiyle yatırımcılar daha iyimser. Fakat para yöneticileri, Ortadoğu’da artan gerilim ve bu hafta G-20’de gerçekleşmesi planlanan Trump- Xi  zirvesi dolayısıyla temkinli davranarak mevcut görünümlerini biraz gevşettiler.

Goldman Sachs Asset Management Gelişen Piyasalar Kıdemli Portföy Yöneticisi Angus Bell, ABD-Çin ticaret anlaşmazlığının yakın zamanda çözüme kavuşturulamayacağı düşüncesi ile, “Kendimizi ABD-Çin ticaret savaşının devam etmesine hazırlıyoruz” dedi. Bell, yılın geri kalanında EM dolar tahvillerinde "tek haneli sayıların orta seviyelerinde" bir getiri beklediğini söyledi.

Union Investment Privatfonds GmbH, insan faktörünün bir kazaya yol açabileceği şeklinde bir risk olduğuna dikkat çekti. ABD ile İran arasındaki geriliö, ABD'ye ait bir insansız hava aracının (İHA) düşürülmesi ve bölgede petrol tankerlerine yönelik saldırıların ardından güçlendi.

Schroder Investment Management ise, ticaret belirsizliği ortamında, Asya bölgesinde yatırım yapılabilir kredi notuna sahip tahvil ihraç edenlerin çoğunun, küresel ticarete doğrudan bağımlı olmamaları ve Çin'in güçlü ekonomik politika desteğinden faydalanacak olmaları dikkate alındığında, daha az etkilenmeleri gerektiğini kaydetti.

Japon Asset Management One Co., Asya'nın güçlü ekonomik temel göstergelerinin de bölgedeki gelişen piyasa kredilerini tercih etmelerine neden olduğunu, zira bunların riskten kaçınma senaryosunda daha dirençli olmasının beklendiğini belirtti.

Gelişen piyasa dolar tahviilleri 31 Aralık'tan bu yana yüzde 9 getiri sağlasa bile, yatırımcıların çoğu, parasal gevşemenin yüksek faizli varlıkların cazibesini artırmasından dolayı, bu yatırım araçlarının halen iyi performans göstermeye devam etmesini bekliyor.

 

 

 

 

 

 

 

.