Bloomberght
Bloomberg HT Haberler Trump’tan Los Angeles'a 2 bin ek muhafız
Haberler

Trump'tan Los Angeles'a 2 bin ek muhafız

  • ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla 2 bin ek Ulusal Muhafız askeri ve 700 Deniz Piyadesi Los Angeles'a doğru yola çıktı.

Giriş: 10 Haziran 2025, Salı 11:50
Güncelleme: 10 Haziran 2025, Salı 11:50

Los Angeles kentinde gözaltına alınan düzensiz göçmenlere destek amacında başlatılan sınır protestolarında göstericiler ile güvenlik güçleri karşı karşıya gelmeye devam ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın talimatıyla birlikte kente ilk etapta 300 kadar Ulusal Muhafız gönderilirken, yönetimin bu sayıyı artırabileceği belirtmişti.

Pazartesi günü Trump'ın talimatıyla yine 2 bin Ulusal Muhafız askeri ve 700 Deniz Piyadesi Los Angeles’a doğru yola çıktı. Bu durumu yerel yetkililer ve Kaliforniya Valisi Gavin Newsom’un istemediği ifade edildi.

Trump’ın görevlendirdiği 2 bin kişilik birlik, bölgeye gelmeye başladı. Eleştirmenlerin, Trump’ın göçmen aileleri parçaladığını söylediği göç yasalarını daha da sıkı uygulamaya koyması nedeniyle üç gün süren protestolar sırasında en fazla şiddete maruz kalan yer burası oldu.

Pazartesi günkü gösterilerde binlerce kişi belediye binasındaki mitinge barışçıl bir şekilde katılırken, yüzlerce kişi ise şehrin dört bir yanındaki işyerlerine yapılan baskınların ardından bazı göçmenlerin tutulduğu bir gözaltı merkezinin de bulunduğu federal kompleksin dışında protesto düzenledi.