Advertisement
TUNCELİ ABONE OL

Tunceli ilinin ekonomisi coğrafi koşullar nedeniyle tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Son yıllarda da turizm destinasyonları arttıkça Tunceli’ye bu konuda büyük bir talep artışı olmuştur.

Turizm konusunda kamu idareleri ve yerel yönetimler illerinde bulunan ticaret ve sanayi odaları ile iletişim halinde olursa, yatırımcılara bu konuda destek olup bilgi alışverişinde bulunarak müteşebbislere bu bölgelere neden yatırım yapması gerektiği daha etkin bir şekilde anlatılabilir. Bizler reel sektör temsilcisi kurumla olarak onlara elimizden gelen desteği sunacağımızı anlatırsak yatırımları arttırabiliriz.

Öte yandan Tunceli’nin doğal sıcak su kaynaklarını da sağlık turizmine kazandırabiliriz.

Tunceli yıllardır gelirinin büyük bir bölümünü küçükbaş hayvancılıktan sağlamaktadır. Yaylalarımız daha verimli kullanılırsa ve hayvancılık konusunda destekler artırılırsa ilimiz küçükbaş hayvancılık noktasında çevre illerin hem et hem de süt ürünleri ihtiyacını karşılayacak potansiyele sahiptir. Tarım ve Hayvancılık il Müdürlükleri ARGE çalışmaları yaparak iklime uygun farklıklar üzerine projeler yaparak gençleri üretime teşvik edebilir.

Doğal sıcak su kaynaklarının bulunduğu ilimizde iklimin de elverişli olduğu yerlerde seracılık faaliyetleri teşvik edilmelidir. Sıcak su seraların ısınma sorununu çözeceğinden bu çalışma büyük bir ekonomik destek olacaktır. Baraj ve akarsu kaynaklarımızı kullanarak sulanabilir tarım arazilerini arttırırsak ürün çeşitliliğimiz artacaktır ve buna bağlı olarak ekonomik bir hareketlilik olacaktır.

Güneyi Kuzeye bağlayan en kısa yol Tunceli- Erzincan yolunun biran önce yapılmasını talep ediyoruz.

Bu yolun hem ülkemiz ekonomisine hem de ilimiz ekonomisine katkısı çok büyük olacaktır. Bu yolun yapılması ile birlikte ilimizin turizm gelirleri de artacak ve istihdama büyük bir katkısı olacaktır.

Zeynel Açıkgöz

Tunceli TSO Yönetim Kurulu Başkanı