Bloomberg HT Kültür Sanat Sanat "Türk evi" baştan yaratılıyor
HABERLER

"Türk evi" baştan yaratılıyor

  • ABD'nin New York kentinde, ''Türklerin evi'' olarak bilinen Türkevi(Turkish Center) yeniden inşa edilmek üzere 2012 yılının sonunda yıkılacak

Giriş: 02 Ekim 2011, Pazar 11:58
Güncelleme: 02 Ekim 2011, Pazar 12:00

New York kentinde, ''Türklerin evi'' olarak bilinen Türkevi'nin (Turkish Center) yeniden inşa edilmek üzere 2012 yılının sonunda yıkılması bekleniyor.

New York'ta, Manhattan'ın en prestijli ve merkezi bölgelerinden 1. Cadde ile 46. Sokağın köşesinde, BM Genel Merkez binasının tam karşısında yer alan 11 katlı Türkevi'nin yeniden inşa projesinin, gelecek yılın sonlarına doğru tamamlanıp binanın yıkılması bekleniyor.

600 metrekarelik alana sahip olan Türkevi'nin, 2013 yılının başında yeniden inşa edilmeye başlandığında taban alanının iki katına çıkarak 1200 metrekare olması ve yüksekliğinin de 11 kattan daha fazla olması öngörülüyor.

Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliği, New York Başkonsolosluğu ile başkonsolosluğa bağlı ataşeliklerin, KKTC New York Temsilciliğinin, Atatürk Okulu'nun, Merkez Bankası New York Temsilciliğinin ve sergi salonunun yer aldığı Türkevi'nin yeni projesinin tamamlanmasının ardından New York belediye yetkililerinden izin alınarak yıkımına başlanması bekleniyor. Yeni projede, Türkevi'nin bahçesinde bulunan ve binaya ait olan park yeri ile yine yan tarafta, yeni satın alınan binanın yıkılarak yeni inşa edilecek Türkevi binasının içinde yer alması öngörülüyor.