Advertisement
HABERLER ABONE OL

HANDE BERKTAN

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) teknoloji tedarikçileriyle, şirketleri teknolojiye dayalı proje birliktelikleri kapsamında TÜSİAD SDKare platformunda bir araya getiriyor.

Bloomberg HT’ye konuşan TÜSİAD SDKare Başkanı Onur Eren “Platform 5 yıl önce kuruldu. Çok kısa süre içerisinde 2.100 teknoloji geliştiricisi firma, platformumuzda yer aldı. KOBİ’lier iş süreçlerindeki sorunlarını, bu teknoloji tedarikçisi firmalarla platformda eşleşerek çözebiliyor. Yeni platform sadece çağrı açan değil aynı zamanda dijital dönüşüm noktasında henüz hiçbir adım atmamış şirketleri bu platforma çekiyor. Gıdadan, otomotive, enerjiden, tarıma farklı ölçeklerde farklı sektörlerin oyuncuları platformda mevcut.” dedi.

Onur Eren TÜSİAD Dijital Dönüşüm Programının yurtdışı planlarına dair “Yurt dışındaki platformlarla nasıl işbirliği yapabilirize bakıyoruz. İlk önce ABD ve ardından Almanya’daki firmalarla işbirliği içerisinde olmak çok değerli. Kullanıcılar, hem geçmiş dönemlerdeki gibi ihtiyaç alanlarında çağrı açarak tedarikçi başvurularını alabilir ve çağrı dönemimize katılabilir hem de platformda yayınlanan tüm çözümleri her an görüntüleyebilir ve tedarikçilere ulaşabilir. Teknoloji Tedarikçileri de çağrı dönemlerine başvuru ile katılmanın yanı sıra çalıştığı teknolojileri ve ürünlerini platformda kullanıcı ve yatırımcılar için tanıtabilir.” diye konuştu.