WhatsApp Business aylık 200 milyon kullanıcıya ulaştı
Meta, özellikle küçük işletmeler için tasarlanmış uygulaması olan WhatsApp Business'ın aylık aktif kullanıcı sayısının 200 milyona çıkardığını duyurdu. Şirket, WhatsApp Business kullanıcılarının Facebook hesabı olmadan "WhatsApp'a tıkla" reklamları oluşturabileceklerini, satıcıların doğrudan uygulama içinden Facebook ve Instagram için reklam oluşturabileceğini, satın alabileceğini, yayınlayabileceği yeni özellikleri de duyurdu. WhatsApp yeni özellikleri yakında test etmeye başlayacağını söyleyip, fiyatlandırma ayrıntılarını paylaşmadı.
HANDE BERKTAN
Amerikan sosyal medya devi Meta, özellikle küçük işletmeler için tasarlanmış uygulaması olan WhatsApp Business'ın, 2020'de 50 milyon olan aylık aktif kullanıcı sayısını 200 milyona çıkardığını duyurdu.
Meta Kurucu CEO’su Mark Zuckerberg, bir yandan metaverse geliştirmek için milyar dolarlar akıtırken diğer tarafta WhatsApp Business gibi platformlardan gelirlerini artırmayı sürdürüyor. Son birkaç ayda Meta, ücretli mesajlaşma yoluyla elde edilen gelirlerini artırmaya yönelik yeni somut adımlar attı.
Meta'ya ait sohbet uygulaması, bugünden itibaren WhatsApp Business kullanıcılarının Facebook hesabı olmadan "WhatsApp'a tıkla" reklamları oluşturabileceklerini duyurdu. Şirket, satıcıların doğrudan uygulama içinden Facebook ve Instagram için reklam oluşturabileceğini, satın alabileceğini ve yayınlayabileceğini de açıkladı.
WhatsApp Business, satıcıların müşterilerine kişiselleştirilmiş mesajlar gönderme sürecini otomatikleştirmelerine olanak tanıyan başka bir ücretli özellik de ekliyor. WhatsApp özelliği "yakında" test etmeye başlayacağını belirterek şirket fiyatlandırma ayrıntılarını paylaşmadı.
Şirket, işletmelerin farklı müşteri listelerine farklı mesajlar gönderebileceklerini belirtiyor. Örneğin bir satıcı satın al butonu ile yeni müşterilerine indirim kodu gönderebilecek.
Yeni özellikleri kullanmaya başlamak isteyen işletmeler için Facebook hesabı artık zorunlu olmayacak. Bir e-posta adresi ve ödeme yöntemi yeterli olacak. Kullanıcılar bir reklama tıkladığında, WhatsApp’ta soru sorabilecekleri, ürünlere göz atabilecekleri ve alışveriş yapabilecekleri bir sohbet botu açılacak. Potansiyel müşterileri WhatsApp’ta işletmelere mesaj göndermeye sevk etmenin en güçlü yollarından biri olan bu reklamların, sadece WhatsApp’ta faaliyet gösteren ve reklam vermeye başlamanın daha basit bir yoluna ihtiyaç duyan küçük işletmelere yeni fırsatlar açması bekleniyor.
Geçen yıl, Meta'nın 3. çeyrek kazanç çağrısı sırasında Zuckerberg, "tıkla WhatsApp" reklamlarının yıllık yüzde 80 büyümeyle 1,5 milyar dolarlık gelir oranını aştığını belirtmişti. WhatsApp'ta ücretli mesajlaşmayı kullanan işletmelerin sayısı çeyrekten çeyreğe yüzde 40 artış kaydetmişti.