Yıldırım'dan Trump'a "Gülen'i iade edin" çağrısı
-
Başbakan Yıldırım, "ABD topraklarında yaşayan Fetullah Gülen'in bir an önce ülkemize iadesi konusunda yeni başkana buradan açıkça çağrı yapıyorum" dedi
Başbakan Binali Yıldırım, "Amerika Birleşik Devletleri topraklarında yaşayan Fetullah Gülenin bir an önce ülkemize iadesi konusunda yeni başkana buradan açıkça çağrı yapıyorum. İlişkilerimizi bozan, Amerika ve Türk toplumu arasındaki tarihsel dostluğa zarar veren bu terör örgütü elebaşını, kısa sürede ülkemize iade ederseniz, eminim ki Türkiye-ABD dostluğu için yeni bir başlangıç, yeni bir sayfa açmış olursunuz." diye konuştu.
Yıldırım, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığında düzenlenen 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Töreninde yaptığı konuşmada, devlet ve millet olarak dimdik ayakta olduklarını, kararlı adımlarla hem FETÖ hem de BTÖ (Bölücü Terör Örgütü) ile amansız mücadelenin devam ettiğini vurguladı.
Bu süreçte demokrasinin daha güçlendiğini aktaran Yıldırım, "Millet olarak birliğimize, beraberliğimize daha güçlü şekilde sarıldık. Hangi isim altında olursa olsun, ister PKK, ister PYD, ister DEAŞ... Bu terör örgütlerine karşı, gerek yurt içinde gerek yurt dışında mücadelemiz kararlılıkla sonuna kadar devam edecek." ifadelerini kullandı.