Advertisement

Borsa İstanbul (BIST) 100 Endeksi güne bir miktar artıda başlamasının ardından öğle sonrasında yüzde 1'e yükselişle 1,095 puan oldu.

BIST 100 Endeksi yıl başından bu yana yüzde 4 ekside bulunuyor. Bankacılık endeksi yüzde 29, holding endeksi ise yüzde 9 düştü.

Dolar/TL paritesinde yükseliş sürüyor. Geçen haftayı yüzde 1.25 yükselişle kapatan kur, Salı günü itibarıyla bu hafta fazla değişmedi. Kurda 1 aylık tarihi volatilite yüzde 15.17, 1 aylık ima edilen volatilite ise yüzde 6.73 seviyesinde bulunuyor.

Türkiye 2 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 25 baz puan düşüşle yüzde 14.07, 10 yıl vadelilerin faizi 30 bp düşüşle yüzde 14.54 seviyesinde bulunuyor.

Piyasanın seyrinde etkili olabilecek gelişmeler arasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politika toplantısı var. Perşembe günü toplanacak olan yetkililerden, Bloomberg HT'nin anketine göre politika faizinde değişiklik beklenmiyor. Mevcut durumda bir hafta vadeli politika faizi yüzde 8.25 seviyesinde.

Ancak son dönemde kurda yaşanan yükselişle birlikte Merkez Bankası sıkılaşma yönünde adımlar atarak TL fonlama maliyetini kademeli olarak yukarı çekiyor. Merkez'den gelen en son adımda yarın itibarıyla bankaların borç alabilme limitlerini gecelik vadede yarıya indirdiğini bildirildi.

Ayrıca yurt içinde Perşembe günü açıklanacak TCMB menkul kıymet ile para ve banka istatistikleri izlenecek. Cuma günü tüketici güveni gelecek.

Yurt dışında ise ABD'de yarın akşam yayınlanacak olan Fed toplantı tutanakları ve Perşembe günkü işsizlik başvuruları takip edilecek.