Advertisement
  • 01
    7 başlıkla bu hafta nasıl geçti?

    Haber Linki: Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni pandemi destek paketi açıkladı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İş sözleşmelerini fesih yasağı 30 Haziran'a kadar uzatılmıştır. Kısa çalışma ödeneğinin Haziran sonuna kadar uzatıldığını zaten açıklamıştık. KOSGEB vasıtasıyla yeni destek programını başlatıyoruz. Gelir kaybına uğramış, nakit akışı bozulmuş istihdamını koruyan mikro ve küçük ölçekli işletmelere yöneliktir. Mikro işletmeler 30 bin liraya kadar, küçük işletmeler 75 bin liraya kadar olmak üzere 3 yıl geri ödemesiz ve faizsiz şekilde bu destekten faydalanacaklardır" dedi.

  • 02
    7 başlıkla bu hafta nasıl geçti?

    Haber Linki: Merkez Bankası enflasyon tahminini yukarı çekti

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yılın ikinci enflasyon raporunda 2021 yıl sonu enflasyon beklentisini yukarı yönlü revize etti. Buna göre önceki raporda yüzde 9,4 olan 2021 yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 12,2 seviyesine çıkarıldı. 2022 beklentisi de yarım puan artışla yüzde 7,5 oldu. 2021 yılına ilişkin gıda enflasyon beklentisi yüzde 11,5'ten yüzde 13'e yükseltildi.

  • 03
    7 başlıkla bu hafta nasıl geçti?

    Haber Linki: TCMB altın satışında birinci sırada

    Dünya Altın Konseyi’nin ilk çeyrek piyasa değerlendirme raporuna göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ilk çeyrekte en fazla altın satışı yapan merkez bankası oldu. Raporda TCMB’nin altın rezervlerinin 2021'in ilk çeyreğinde 31,5 ton azalarak 512,5 tona düştüğü belirtilirken, art arda üç çeyrektir net satıcı konumunda bulunduğu da vurgulandı.

  • 04
    7 başlıkla bu hafta nasıl geçti?

    Haber Linki: Morgan Stanley'den Merkez Bankası tahmini

    Morgan Stanley ekonomistleri enflasyonun yaz ayları boyunca yüzde 19 seviyesinde seyretmesini, faizlerin indirilmesi yönündeki politik baskıya karşı yükselen enflasyon ve dış açık gibi ekonomik faktörler göz önüne alındığında Merkez Bankası’nın faizleri sabit tutmaya devam etmesini beklediklerini belirtti.

  • 05
    7 başlıkla bu hafta nasıl geçti?

    Haber Linki: Biden’dan 1,8 trilyon dolarlık aile yardım paketi

    ABD Başkanı Joe Biden, 20 Ocak 2021’den bu yana ilk kez Kongre ortak oturumunda Senato ve Temsilciler Meclisi üyelerine hitap etti. Biden konuşmasında salgınla mücadeleden dış politikaya kadar birçok önemli konuya temas ederken, zenginlere vergi ve aile yardım planına ilişkin detaylar da verdi. Biden, aile yardım planıyla 12 haftaya kadar ücretli aile ve tıbbi iznin de sağlanacağını, milyonlarca aileye doğrudan nakit yardımı yapılacağını anlattı.

  • 06
    7 başlıkla bu hafta nasıl geçti?

    Haber Linki: Rus aşısına acil kullanım onayı

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Rus aşısının Türkiye'de acil kullanım onayı aldığını duyurdu. Koca, "Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuz yaptığı inceleme ve değerlendirmeler sonunda Sputnik V aşısının acil kullanımına onay vermiştir. İki ülke için hayırlı olmasını dilerim. Böylece üçüncü aşı olarak Sputnik V aşısı da ülkemizde kullanıma girecek." dedi.

  • 07
    7 başlıkla bu hafta nasıl geçti?

    Haber Linki: Getir ABD’de halka arz olmayı planlıyor

    Perakende dağıtım şirketi Getir, konuya yakın kaynakların Bloomberg’e verdiği bilgiye göre, en az 7 milyar değerleme ile şirkete yeni fon arayışında.Şirket en son mart ayında Seqouia Capital ve Tiger Global’den 300 milyon dolar fon sağlamış ve Getir’in değerlemesi 2,6 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmişti.

    Getir’in gelecek yeni finansman ile ABD pazarında büyümek istediğini belirten kaynaklar görüşmelerin gelecek ay tamamlanabileceğini ve iki yıl sonra şirketin New York Borsası’nda halka açılmasının planladığını belirtti.