Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Perakende dağıtım şirketi Getir, konuya yakın kaynakların Bloomberg’e verdiği bilgiye göre, en az 7 milyar değerleme ile şirkete yeni fon arayışında.

Şirket en son mart ayında Seqouia Capital ve Tiger Global’den 300 milyon dolar fon sağlamış ve Getir’in değerlemesi 2,6 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmişti.

Kaynaklar Getir’in en az 500 milyon dolarlık ilave bir yatırım çekmeyi amaçladığı bilgisini verdi.

Getir konuya ilişkin yorum yapmadı.

Getir’in gelecek yeni finansman ile ABD pazarında büyümek istediğini belirten kaynaklar görüşmelerin gelecek ay tamamlanabileceğini ve iki yıl sonra şirketin New York Borsası’nda halka açılmasının planladığını belirtti.

Koronavirüs salgını döneminde artan talep hızlı teslim firmalarına olan talebi artırdı. Getir, operasyonlarını Londra ile Türkiye dışında genişletirken Brezilya pazarına da yılın ikinci yarısında girmeyi amaçlıyor.

Getirin CEO'su bir tur daha fonlama olabilir demişti

Getir Kurucusu Nazım Salur Getir’in Türkiye dışında da faaliyete geçmesine dair son gelişmeleri ve yeni finansman planlamalarını Bloomberg HT ekranlarında anlatmıştı.

Bu yıl en az Türkiye dışında 3 ülkede de faaliyete geçeceklerini söyleyen Salur, yakın zamanda açıklayacakları şehrin Avrupa’da olduğunu da belirtmişti. Halka açılma konusunda da Getir Kurucusu, kısa vadede böyle bir planlarının olmadığını vurgulamıştı.

Salur’un konuşmasında öne çıkanlar ise şöyle;

Bizim burada oluşturduğumuz yapay zeka sistemleri gittiğimiz her ülkede çalışıyor. İngiltere veya Almanya’dan örnek verelim; orada neyin satıldığını benim bilmeme gerek yok. Sisteme ürünü koyuyoruz ve 1 ay içinde neyin satılıp satılmadığına dair ürünleri listeleriz. Satılmayanları listeden çıkarırız ve arama yapılan bizde olmayan yeni şeyleri koyarız. 1 ay sonra o ülkedeki yelpaze kendiliğinden oturur.

İleride halka açmayı düşünebileceklerini yakın vadede düşünmediklerini belirten Salur, halka açmanın kaynak yaratma işidir, kaynağı başka türlü yaratabiliyorsak halka açılmayı bekletebiliriz. Daha çok kaynak elde etmek için yurtdışında açılmayı düşünürüz. Kaynak bizim işimizde başarısı yüzünden olur, kazandığın paraları biriktirip işi büyütmeyi beklerseniz 10 yıl-20 yıl geçer. Ezber bozan işlerde işler tuttuktan sonra tutan işin çok büyümesini beklemeden önce onu çoklamak lazım onun içinde kaynak ihtiyacı bizde bitmez. Biz bu yıl içinde bir tur daha kaynak artışı yaparız orada da unicorn değerleme üzerinden Getir’i değerleyeceğimizi düşünüyorum.