Bloomberght
Bloomberg HT Tarım "8,5 milyar $'lık pazardan 40 milyon dolarlık pay alıyoruz"
TARİM

"8,5 milyar $'lık pazardan 40 milyon dolarlık pay alıyoruz"

  • Küresel narenciye işleme sanayisi pazarında 8.5 milyar dolarlık ticaretin söz konusu olduğunu kaydeden MTB Başkanı Abdullah Özdemir, "Brezilya, tüm endüstriyel narenciye ürünleri ihracatından yılda 2 milyar doların üzerinde kazanç sağlıyor. Bu pazardan ülke olarak aldığımız pay ise sadece 40 milyon dolar" dedi

Giriş: 16 Ocak 2018, Salı 14:41
Güncelleme: 16 Ocak 2018, Salı 14:41

Mersin Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Abdullah Özdemir, Türkiye'nin, narenciye üretiminde ve sofralık ürünlerin ihracatında sahip olduğu güçlü pozisyonu işleme sanayisine de taşıyacak yeni politikalar geliştirmesi gerektiği belirterek, "Narenciyede, endüstriyel ürünlere yönelmeliyiz" dedi.

Özdemir, Türkiye ve dünyadaki narenciye üretimi ve ihracatına yönelik yaptığı değerlendirmede, Birleşmiş Milletler Tarım ve Gıda Örgütü (FAO) tarafından açıklanan verilere göre, dünyadaki narenciye üretiminin 2016 yılında 146 milyon ton olarak gerçekleştiğini hatırlattı.