Advertisement
HABERLER ABONE OL

ALİ ÇINAR/CİNER MEDYA GRUBU ABD TEMSİLCİSİ

Maryland Eyalet valiliğinden yapılan açıklamada, Rus ve Çin ürünlerinin, eyalet için kabul edilemez düzeyde bir siber güvenlik riski sunduğu ve siber casusluk, devlet kurumlarının gözetlenmesi ve hassas kişisel bilgilerin uygunsuz şekilde toplanması gibi faaliyetlerde kullanma ihtimalinden dolayı eyaletin resmi çalışanlarının TikTok, Kaspersky, Wechat gibi platformları kullanmasının yasaklandığı duyruldu.

Maryland Eyaleti Valisi Larry Hogan, "Kişisel ve ulusal güvenliğimiz için günlük hayatımızı destekleyen siber güvenlik açıklarından daha büyük bir tehdit olamaz" diyerek Amerika'nın siber başkenti olarak tanımlanan Maryland'de, siber güvenlik tehditlerine hazırlanmak ve bunları ele almak için cesur ve kararlı adımlar atıldığını belirtti.

Diğer eyaletlerde de uygulama bekleniyor

Yayınlanan resmi bildiride, TikTok, Tencent QQ, QQ Wallet, WeCha, AliPay ve Kaspersky ürünlerinin devlet ağlarından kaldırması ve bu ürünlerin kurulumunu önlemek için önlemler alınması ve yasaklanmış hizmetlerin kullanımını veya bunlara erişimi önlemek için ağ tabanlı kısıtlamalar uygulamasına karar verildiği açıklandı.

Geçen hafta FBI Direktörü Christopher Wray, TikTok'un ulusal güvenlik için bir tehdit olduğunu belirtmiş ve "Çin hükümeti, Amerikalıların verilerini diğerlerini gölgede bırakacak bir ölçekte çalmaya istekli olduğunu göstermiştir" açıklamasında bulunmuştu. Ayrıca, Çin hükümetiyle bağlantılı bilgisayar korsanlarının ABD'de devlet işsizlik fonları da dahil olmak üzere Kovid yardımlarının çalınmasına karıştıkları belirtilmişti.

Bu yılın başlarında Maryland valisi, eyaletin siber altyapısını modernize etmek, güçlendirmek ve genişletmek için 200 milyon dolardan fazla fon sağlandığını duyurmuştu. Maryland eyaletinde alınan kararın diğer eyaletlerde yakın zamanda uygunlanması bekleniyor.