Advertisement
HABERLER ABONE OL

Kapanışta Dow Jones endeksi yüzde 0,10 azalışla 28.239,28 puan, S&P 500 endeksi yüzde 0,04  kayıpla 3.191,14 puan ve Nasdaq endeksi yüzde 0,05 değer kazancıyla 8.827,73 puan seviyelerinde seyretti.

ABD’de geçtiğimiz Cuma gününden bu yana ticaret anlaşmasına dair yaşanan olumlu gelişmeler ve taraflardan gelen pozitif açıklamalar endeksler üzerinde destekleyici olurken, küresel belirsizlik bulutlarının da dağılması olumlu seyre katkıda bulunuyor.

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan ve Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, Fed'in politika yapıcıların art arda üç faiz indirimiyle büyümeyi desteklemek için ellerinden geleni yaptıkları şeklindeki geçen haftaki mesajını tekrarladı.

Kaplan, Bloomberg Television ile gerçekleştirdiği mülakatta “Ben gelecek yıl için zayıf imalatı, cansız küresel büyümeyi, oldukça cansız işletme yatırımlarını ve güçlü tüketiciyi halihazırda görünümüme katmış durumdayım.” dedi.

2020'de Federal Açık Piyasa Komitesi'nde (FOMC) oy hakkı bulunan Kaplan, faiz değişikliğinin arkasında durması için belirttiği görünümde somut bir değişiklik olması gerektiğinin altını çizdi.