Advertisement
HABERLER ABONE OL

Koronavirüs salgınının yayılımını azaltmak için alınan önlemler kapsamında şirketlerin kapanması, fabrikaların üretime ara vermesiyele ABD işsizlik maaşı başvurularının rekor seviyeye çıkması bekleniyor. 

Bloomberg'in anketine göre geçen hafta 3.2 milyonla rekor seviyeye yükselen başvuruların bu kez 3.5 milyona yükselmesi bekleniyor. Bazı bölgelerde başvuruların kayıt alınmasında yaşanan güçlük nedeniyle geçen haftaki verilerin de yukarı yönlü revize edileceği belirtiliyor.

Reuters'taki habere göre Oxford Economics Ekonomisti Gregory Daco, ABD istihdam piyasasının serbest düşüşte olduğunu söyledi ve "önlemlerin daha da sıkılaşacağı beklentisi ve birçok eyaletin tam başvuru rakamını işleyememiş olması, en kötüsünün henüz görülmediğini gösteriyor" değerlendirmesini yaptı.

ABD, virüs salgınından en fazla etkilenen ülkelerden biri oldu. Ülkedeki vaka sayısı 188 bine, hayatını kaybedenlerin sayısı da 4 bine yaklaştı. Salgın nedeniyle alınan önlemlerin ekonomiyi resesyona sürüklemesi bekleniyor. 

Ülkede dün açıklanan özel sektör istihdamı da Mart ayında 27 bin düşmüştü.