Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo, Bakanlığın Tayvanlı firmalarla çip sıkıntısı yaşayan ABD’li otomotiv şirketlerine öncülük tanıması için görüşmelerde bulunduklarını belirtti.

Raimondo “Tayvanlı şirketlerin ve TSMC’nin otomobil şirketlerimize öncelik tanıması için görüşmeler yapıyoruz” diye konuştu. Raimondo, orta ve uzun vadeli çözümün ABD’de daha fazla çip üretmek olduğunu ve ülkede yarı iletken üretimi için yatırımların artması gerektiğini söyledi.

Yarı iletken devi TSMC, Reuters’a açıklama yaparak küresel çapta otomotiv sektöründe sıkıntılara yol açan çip krizini aşmak için tüm taraflarla çalıştıklarını belirtti.

Şirket CEO’su C. C. Wei geçen ayki açıklamasında sektörü desteklemek ve kapasitesini artırmak için Ocak ayından beri müşterileriyle çalıştıklarını ancak Texas’taki kar fırtınası ve Japonya’da imalat sektöründeki sıkıntılar nedeniyle çip krizinin daha da kötüleştiğini söylemişti.

ABD Ticaret Bakanlığı’nın gelecek hafta çip krizini görüşmek üzere otomobil üreticileriyle üst düzey toplantı yapması bekleniyor.