Advertisement
HABERLER ABONE OL

Kapanışta, Dow Jones endeksi yüzde 0,04 gerilemeyle 26.536,82 puan, S&P 500 endeksi yüzde 0,12 kayıpla 2.913,78 puan ve Nasdaq endeksi yüzde 0,32 değer kazancıyla 7.909,97 puan seviyelerinde seyretti.

29 Haziran 11:30’da Osaka’da gerçekleşeceği belirtilen Trump- Xi zirvesi yaklaşırken konuya ilişkin beklentiler artıyor. ABD Başkanı Donald Trump Fox Business'e verdiği bir mülakatta Çin lideri Xi Jinping ile G20 zirvesinde ticaret müzakerelerinde anlaşma sağlanamazsa ek tarifeler getirmek ve Çin'le daha az iş yapmak konusunda tehditte bulundu. 

CNBC'nin haberine göre ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ise, "ABD - Çin anlaşmasında yolun yaklaşık yüzde 90'ını tamamladık ve bunu tamamlama imkanı var." Diyerek Trump-Xi zirvesine yönelik ılımlı bir hava yarattı.

ABD ve İran geriliminde iki ülke gerginliği besleyen karşılıklı açıklamalarını sürdürüyorlar.  ABD Başkanı Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İran tarafından Amerikan unsurlarına yapılacak herhangi bir saldırı büyük ve ezici bir güçle karşılık bulacaktır. Bazı alanlarda ezici 'yok edici' anlamına gelebilir." demişti.

ABD Ticaret Bakanlığı verilerine göre dayanıklı mal siparişleri Mayıs'ta yüzde 0.2 düşüş beklentisine karşılık % 1.3 düştü.