Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, yatırımcıların ABD ile Çin arasındaki gerginlikten ziyade aşı gelişmelerine odaklanmasıyla birlikte yatay seyrediyor.

İngiltere Pfizer ve BioNTech’in geliştirdiği aşıyı uygulamaya hazırlanırken ABD Perşembe gününe kadar geliştirilen aşının acil kullanım onayını verebilir.

Reuters’ın bir haberine göre, ABD Hong Kong’daki bazı meclis üyelerinin tasfiye edilmesinde rol oynayan bir düzine daha Çinli yetkiliye yaptırım uygulamak için hazırlanıyor.

Yatırımcılar, Cuma günü açıklanan istihdam rakamlarının beklenenden daha düşük gelmesiyle birlikte ABD’nin ek bir mali teşvik paketi çıkarmasını umutla bekliyorlar.

Altın piyasasındaki yükseliş, Fed’in genişlemeci para politikası sürdüğü müddetçe devam edecek. Altın fiyatları önümüzdeki 6-9 ay içerisinde ons başına 2.000 doların üzerine çıkabilir. Citigroup Analisti Aakash Doshi

Spot altın TSİ 07:50’de ons başına 1.839,35 dolar seviyesinde yatay seyrediyor. Gümüş ve paladyum çok az değişiklik gösterirken Bloomberg Dolar Spot Endeksi Nisan 2018’deki en düşük seviyelerde bulunuyor.