Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, Cuma günü beklenenden iyi gelen ABD istihdam verisinin hisse senetlerinde yükselişi tetikleyip güvenli varlık talebini azaltması sonrasında kaydettiği kaybını korudu.

ABD'de tarım dışı istihdam Kasım ayında 266 bin ile Ocak'tan beri en yüksek artışını kaydederken ücretlerde beklentileri geride bırakarak Fed'in üç faiz indiriminin ardından beklemede kalması için zemin hazırladı.

Bu hafta yatırımcıların dikkati Fed ve Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) 2020'de daha fazla parasal genişleme olup olmadığı hakkında ipucu verebilecek politika toplantıları olacak. Ayrıca yatırımcılar ABD tarifelerinin devreye gireceği 15 Aralık öncesinde Pekin ve Washington'dan sinyal bekliyorlar.

Goldman Sachs Group Inc. yatırımcıların “korkuya dayalı talep” nedeniyle uzun vadeli tahvil portföylerini altın ile çeşitlendirmeleri gerektiğini belirtti.

Emtia Vadeli İşlem Komisyonu'nun (CFTC) haftalık verilerine göre fon yöneticileri altında net uzun pozisyonlarını 21,221 kontrat artırarak 226,855 ile dört haftanın zirvesine çıkardı.

Spot piyasada işlem gören altının onsu TSİ 08:50'de fazla değişmeyerek yaklaşık 1,461 dolardan işlem gördü.