Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, Başkan Donald Trump’ın 900 milyar dolarlık mali teşvik paketini imzalamayacağına dair verdiği sinyaller sonrasında yükseldi.

Trump, mali teşvik paketinin gereksiz yardımlarla dolu olduğunu söyleyerek temsilcilerden vatandaşlara ödenen çek tutarının artırılmasını istedi.

Birkaç gün önce Beyaz Saray başkanın, hükümetin finansal operasyonlarında Eylül ayına kadar kullanılacak olan 1,4 trilyon dolarlık paketi imzalayabileceğini belirtmişti.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) December 23, 2020

İngiltere salgının yayılmasını durdurmak için daha sıkı karantina önlemlerine başvurmayı planlarken mutasyona uğramış virüs çoktan ABD, Almanya, Fransa ve İsviçre’ye ulaşmış olabilir.

BioNTech’in CEO’su Uğur Şahin ise yaptığı bir açıklamada, yeni mutasyon üzerinde çalıştıklarını ve geliştirdikleri aşının büyük ihtimalle yeni virüs üzerinde de işe yarayacağını söyledi.

Altın, Singapur saatiyle 09:34’te yüzde 0,4 yükselerek ons başına 1.867,58 dolar seviyesinden işlem gördü. Gümüş ise salı günü yüzde 3,8 değer kaybettikten sonra bugün yüzde 0,9 yükseldi.