Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler Amari geri adım attı

Amari geri adım attı

  • Japonya Ekonomi Bakanı Amari, güçlü yenden düzeltmenin ne zaman sonlanacağını söyleyemeyeceğini ve piyasanın kurda dengeyi bulmasını umduğunu söyledi

Giriş: 21 Mayıs 2013, Salı 09:00
Güncelleme: 21 Mayıs 2013, Salı 11:01

Yendeki aşırı değer kaybının hanehalkına zarar verebileceğini söyleyerek dün yenin güçlenmesine neden olan Japonya Ekonomi Bakanı Akira Amari, dün katıldığı televizyon programında kura ilişkin yorum yapmadığını, "kurun piyasa tarafından belirlendiğini" söylediğini savundu.

Daha önceden aşırı güçlü yenin düzeltme aşamasında olduğunu söylediğini aktaran Amari, "Düzeltildiğini ya da nerede sonlanacağını söyleyemeyeceğim. Sadece bir noktada kurun Japonya'nın ekonomik temellerine uygun seviyelerde dengelenmesini ve piyasanın ithalat ve ihracatın dengelendiği bir noktayı bulabileceğini umuyorum" dedi.

Amari ayrıca Japonya'nın mali durumundan ötürü kurumsal vergileri aşağı çekmenin zor olabileceğini söyledi.