Advertisement

Barclays Plc, hisse senetlerindeki güçlü sıçramada bireysel yatırımcıların önemli bir rol oynadığı şeklindeki hikayenin doğruluğunu sorguluyor.

Robinhood uygulaması kullanıcılarının elinde tuttuğu hisseleri S&P 500 hisse senetlerinin günlük getirileriyle karşılaştıran Barclays analistleri, bir hisse senedine daha fazla yatırımcı girmesinin daha yüksek değil, daha düşük getirilerle ilişkili olduğu sonucuna vardı.

Ancak söz konusu analiz 13 Mart'ı başlangıç noktası olarak kullanırken, Bespoke Investment Group'un raporu gibi son dönemde yayınlanan farklı tarihler kullanarak daha geniş bir vadeyi kapsayan raporlar tam tersi sonuca varıyor.

Barclays, çalışmasında aralarında Amazon.com Inc.'in de bulunduğu tüm S&P 500 hisselerini değerlendirdi. Hisse senetlerine bireysel olarak bakıldığında, çalışmada, bir hisse senedine sahip olan Robinhood müşteri sayısı ile o hisse senedinin getirisi arasında negatif korelasyon bulundu.

Aralarında araştırma bilimleri birim yöneticisi Ryan Preclaw'un da bulunduğu analistlerin Cuma günkü notunda "Bu analiz tam bir şekilde nedensel değil, ancak rallinin Robinhood gibi aracı kurumlardaki perakende yatırımcıların heyecanıyla tetiklenmediği yönünde bizim için ikna edici bir kanıt." ifadesi yer aldı.