Advertisement
HABERLER ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Salı günü konuşma yapacağı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda bu hafta ülkelerin aşıya erişimi tartışılacak.

ABD Başkanı Joe Biden’ın alt gelir grubundaki ülkelere daha fazla doz aşı teslim edilmesi planını Genel Kurul’da açıklaması bekleniyor. Biden'ın 2022 Eylül'üne kadar dünya nüfusunun yüzde 70'inin çift doz aşılanması hedefini teklif edeceği ifade ediliyor.

Öte yandan ABD’de üçüncü doz tartışmaları sürüyor. ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nin 65 yaş üstü ve riskli grup harici kesim için Pfizer/BioNTech’in üçüncü doz başvurusunu reddetmesinin ardından bu hafta ABD Bulaşıcı Hastalık Koruma ve Kontrol Dairesi değerlendirmesini yapacak.

ABD’nin bir numaralı bulaşıcı hastalıklar danışmanı Anthony Fauci ise daha fazla verinin elde edilmesi ile birlikte üçüncü dozların geniş çaplı kullanılacağını öngördü. Vaka sayıları ise dünya çapında artışını sürdürüyor. Singapur’da cumartesi günü 2021 yılının en yüksek günlük vaka sayısı kaydedildi.

110 milyon dozdan fazla aşı gönderildiği açıklanmıştı

ABD Başkanı Joe Biden, Ağustos ayının başında Amerika’nın pandemiden en fazla zarar gören 65 ülkeye 110 milyon dozdan fazla Corona virüsü aşısı gönderdiğini açıklamıştı.

Biden, bunun büyük bir başarı olduğunu savunarak, “Bu, Çin ve Rusya dahil aşı bağışı yapan diğer 24 ülkenin yaptığı bağıştan daha fazla” ifadelerini kullanmıştı.

Aşı bağışlarının karşılığında bir beklenti içinde olmadıklarına da vurgu yapan Başkan Biden, “Ayrıca hiçbir ayrımcılık ya da hiçbir koşul da yok. Bunu, pandemiyi sonlandırarak hayat kurtarabilmek için yapıyoruz” dedi.