Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD Başkanı Joe Biden’ın altyapı, eğitim, sağlık gibi alanlara yatırımları içeren plan için 6 trilyon dolar bütçe sunacağı belirtildi. Bu rakam, 2. Dünya Savaşı’ndan beri görülen en büyük federal harcama olacak.

New York Times’in elde ettiği bilgiye göre 2022’nin mali yılı için 6 trilyon dolarlık bütçe sunulacak, 2031’e kadar toplam harcamaların 8.2 trilyon dolara yükselmesi bekleniyor.

Altyapı paketi vatandaşlara daha iyi yaşam koşulları sağlamayı, ABD sanayisinin küresel çapta daha iyi rekabet edebilir hale gelmesini hedefliyor.

Altyapı paketi kurumlara ve yüksek gelirlilere yönelik vergi artışıyla finanse edilecek.

Beyaz Saray Bütçe Ofisi konuya dair açıklama yapmazken bütçeye ilişkin detayların Cuma günü Washington’da paylaşılacağı belirtildi.

Goldman Sachs analistleri yayımladıkları notta ABD Kongresi’nin 10 yılda yaklaşık 3 trilyon dolarlık bir harcama ve vergi indirimi paketine destek verebileceğini, bunun yarısının ise sermaye ve küresel şirketlerin kazançlarına getirilecek vergilerle finanse edileceğini öngördü. Goldman analistleri aynı zamanda geleneksel olarak pazartesi günleri duyurulan bütçe planının cuma gününe alınarak Kongre tatili öncesine denk getirildiğini, bu yolla düşük tepki çekmenin hedeflendiğini yazdı.