Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Bitcoin, Twitter ve Reddit’de El Salvador’un Bitcoin kanununu desteklemek için başlatılan kampanya sonrasında Bitcoin pazartesi günü 51 bin doların üzerine tırmandı.

El Salvador, Bitcoin ATM’leri kurmaya ve vatandaşlarının kripto parayı dolara çevirmesini kolaylaştırmaya çalışıyor. Bu dönüşümün sağlanması için 150 milyon dolarlık bir fon oluşturan El Salvador, aynı zamanda hükümetin dijital cüzdanlarını indiren vatandaşlarına kimlik numaralarını doğruladıkları takdirde 30 dolar değerinde Bitcoin vereceğini açıkladı.

Reddit ve Twitter kullanıcılarıysa Bitcoin kanununun yürürlüğe gireceği 7 Eylül’de 40 dolar değerinde Bitcoin alma çağrısında bulunarak kanunu desteklemeyi planlıyor.

Bitcoin, 4 merkez bankasının merkezi dijital para deneme haberleri sonrasında SEC Başkanı Gensler’in regülasyon açıklamalarına rağmen geçen hafta 50 bin doların üzerini görmüştü.

En son 23 Ağustos’ta 50 bin doların üzerini gören Bitcoin, sonrasında 46 bin dolara kadar gerilemişti. Buna rağmen Temmuz ortasından bu yana yüzde 70'ten fazla değer kazanan Bitcoin, 30 bin dolardan 51 bin 700 dolara tırmandı.

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS), Avustralya, Malezya, Singapur ve Güney Afrika merkez bankaları arasında merkezi dijital para (CBDC) kullanımını geçen hafta test etmişti.

Dunbar Projesi olarak adlandırılan çalışmayla birlikte dijital fiat para cinsinden uluslararası ödemeleri yapılması için ortak bir platform geliştirilmesi hedefleniyor. BIS’in açıklamasına göre sistem merkezi dijital para birimleri arasında doğrudan aktarım yapılmasına olanak sağlayarak maliyet ve harcanan süreyi düşürecek.