Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Tarım Tarımda girdi enflasyonu Temmuz'da yüzde 0,20 arttı

Tarımda girdi enflasyonu Temmuz'da yüzde 0,20 arttı

  • Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) Temmuz'da aylık bazda yüzde 0,20 artarken, yıllık bazda yüzde 27,62 yükseldi.

Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin
Tarımda girdi enflasyonu Temmuz'da yüzde 0,20 arttı
21 Eylül 2026, 11:29 Güncelleme :

TÜİK, Temmuz ayına ilişkin tarımsal girdi fiyat endeksini (Tarım-GFE) açıkladı.

Temmuz'da aylık bazda yüzde 0,20 artan Tarım-GFE, yıllık bazda yüzde 27,62 yükseldi. Endekste bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 17,15 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 33,39 artış gerçekleşti.A

Ana gruplarda bir önceki aya göre, tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 0,01 azalış, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 1,48 artış gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı ayına göre tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 28,82 artış, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 20,53 artış gerçekleşti.

REKLAM

REKLAM

Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 33,07 artış ile gübre ve toprak geliştiriciler, aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 4,82 artış ile enerji ve yağlayıcılar oldu.