Advertisement
HABERLER ABONE OL

Deri sektöründe 17 yıldır faaliyet gösteren Derlüks Deri, daha kurumsal bir yapıya ve alternatif finansal kaynaklara erişebilmek için sermayesinin bir kısmını Borsa İstanbul’da halka arz etmeyi planlıyor.

Smartiks Yazılım ve CEO Event Medya'nın ardından Emiliano Zapata markasıyla bilinen deri ve tekstil sektörünün önemli oyuncusu Derlüks, 27-28 Haziran 2019 tarihlerinde “Sabit Fiyatla Talep Toplama ve Satış Yöntemi” ile BİAŞ Birincil Piyasa’da halka arz olacak.

2,66 TL sabit fiyatla talep toplama yöntemiyle halka arz olacak olan Derlüks Deri, 2002 yılında kuruldu ve 2017 yılında grubunda en fazla ihracat yapan ilk 10 firma arasına girerek "İhracat altın ödülü", geçen yıl da ilk 5 arasına girerek platin ödülü almıştı.

2018 yılında 18.332.982 TL FAVÖK performansı sergileyen şirket 3.612.724 TL net kar elde etmişti. Derlüks, 2016 yılında kendi markası olan Emiliano Zapata‘ya ek olarak, Avrupa ve Amerika’nın dünyaca tanınmış firmalarına olan Balmain, Yves Salomon, Tara Jarmon, Tigha, Sies Marjan, Barbara Bui, Humanoid gibi uluslararası markalara fason üretim yapmaya başlamıştı.

Bloomberg HT'de İş Dünyası programına katılan Derlüks Yönetim Kurulu Danışmanı Selçuk Aslan, şirketin halka arzına ilişkin, "Bir yıl önce üst yönetimimizin değişik alternatif finansal kaynaklara yönelme amacıyla, üretim yapan, satışlarında sorun olmayan ama bir miktar finanasal borcu olan firmalar için en iyi yöntemin halka arz olduğunu düşündük"  dedi. Aslan, halk arzdaki birincil amacın finansal kaynak ve kurumsallaşmak olduğunu belirtti.