Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Doların önemli paralar karşısındaki değerini ölçen gösterge, koronavirüs vakalarındaki küresel artışın güvenli varlık talebini desteklemesiyle Eylül 2018'den bu yana en düşük seviyesinden tırmandı.

Avustralya'dan Vietnam'a kadar birçok ülkenin vakalarda yeni sıçramalar bildirmesi ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın “yaşam süremizin en sert ekonomik gerilemesi” uyarısında bulunmasının ardından yatırımcılar dolara sığındı.

Avustralya Doları'nın, Victoria eyaletinin rekor sayıda vaka açıklaması sonrasında kaldıraçlı fonların kısa pozisyon açmalarıyla düştüğü belirtildi. Yen, traderların Japonya'nın tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan enfeksiyon rakamlarını değerlendirmesiyle dolar karşısındaki beş günlük yükselişini sonlandırdı.

National Australia Bank Ltd. Döviz stratejisti Rodrigo Catril, “Virüs hikayesi artık tüm dünyada dikkat çeken birçok nokta olması nedeniyle sadece bir ABD hikayesi olmaktan uzaklaşıyor. Dolardaki düşüş -özellikle de dünyanın diğer kısımlarında yeniden daha fazla önlem alınmaya başlanırsa- fazla uzamış gibi görünmeye başlıyor.” dedi.

Doların G - 10 paraları karşısındaki gücünü ölçen ABD Doları Bloomberg Korelasyon Ağırlıklı Döviz Endeksi yüzde 0.2 arttı. ABD ikinci çeyrek büyüme verisi Perşembe günü açıklanacak. Veri, piyasalara daha fazla ipucu verebilir.

Dolar/yen paritesi yüzde 0.2 yükselişle 105.13 seviyesinden işlem gördü.