Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, traderlar küresek ekonomi için en kötünün geride kaldığına ilişkin işaretler görmek için Avrupa ve ABD verilerini beklerken önemli piyasa paraları karşısındaki değerini korudu.

Döviz piyasası, Çin'de beklenenden kötü gelen Nisan ayı sanayi üretimi ve perakende satışlar verilerine fazla tepki vermedi. Veriler, Pekin'in dünyanın en büyük ikinci ekonomisi desteklemek için daha fazla teşvik önlemi alması gerektiğini işaret ediyor.

Dolar, ABD Başkanı Donald Trump'ın Salı günü Çin ile ticaret görüşmelerinin başarısız olmadığında ısrar etmesinin ardından, ticaret konusunun yatırımcılar için önemli gündem maddeleri arasındaki yerini korumasından destek buldu.

Sydney'de Rakuten Securities Australia COO'su Nick Twidale, notunda “Yatırımcılar gösterge niteliğindeki önemli pariteleri izlemeyi sürdürecek. Avustralya Doları ve Çin Yuanı son dönemdeki düşük seviyelerine yakın yerlerde baskı altında olmaya devam ediyor. Traderlar yeni uzun pozisyonlara girmeden ticaret savaşının soğuduğuna ilişkin daha fazla işaret arıyor olacak.” dedi.

Dolar Endeksi (DXY) önceki seansta yüzde 0.2 yükselmesi sonrasında TSİ 08:50'de 97.503 puanda fazla değişmedi. Avustralya Doları ABD Doları karşısında yüzde 0.2 ekside 0.6928 ABD Doları'ndan işlem gördü.