Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Yen, Çin Başbakan Yardımcısı Liu He'nin ülkesinin ABD ile ticaret savaşının tırmanmasına karşı olduğunu belirtmesinin ardından güvenli varlık talebinin azalmasıyla dolar karşısında geriledi.

Japon Yeni, -Caixin'e göre- Liu'nun ABD ile ticaret anlaşmazlığını diyalog ile çözmek istediğini söylemesi sonrasında dolar karşısında yaklaşık üç yılın zirvesine yakın seviyelerden geriledi. Yen ve ABD Hazine tahvilleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın Cuma günkü vergi açıklamasının ardından Pazartesi günü Asya'daki işlemlere yükselişle başlamıştı.

Tokyo'da Sony Financial Holdings Inc. Döviz analisti Kumiko Ishıkawa, “Liu'nun yorumları ticaret savaşı endişelerini yatıştırmada faydalı oldu ve dolar/yen paritesini yükseltti. Ancak ABD ile Çin arasındaki anlaşmazlığın hala yerinde durduğunu hatırlamalıyız. Bu doların kazancını sınırlar.” dedi.

Dolar/yen paritesi erken işlemlerde yüzde 0.9 düşüşle 104.46'ya kadar düştü. Parite, Ocak ayı dip seviyesini aşarak Kasım 2016'dan beri en zayıf seviyesini gördü. Sonrasında 105.80'e kadar yükselen dolar/yen, 09:30'da 105.30'dan alıcı buldu.

ABD 10 yıllıklarının faizi yüzde 1.47 ile Ağustos 2016'da beri en düşük seviyesini gördü. Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 tırmandı.