Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Geçen hafta 5.73 - 5.77 bandında hareket eden, dün akşam saatlerinde 5.81'in üzerine yükselen dolar yeni güne de 5.80'in üzerinde başladı.

Bu hafta yapılacak olan Fed ve TCMB toplantılarına yönelik beklentiler kurdaki volatiliteyi artırdı. Merkez Bankası'nın yılın son toplantısında faiz indirimi yapmasına kesin gözüyle bakılıyor, indirim miktarına yönelik tahminler ise değişiyor. Fed'in ise yılın son toplantısında faizleri değiştirmesi beklenmiyor.

Dün kritik 5.80 seviyesini aşan kur bu sabah da 5.81'de seyrediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün katıldığı bir yayında TL'ye dönüş çağrısında bulunarak, "Gelin Türk Lirası'na dönelim, kendi paramız güven veriyor" ifadesini kullandı.

Ünlü Menkul Değerler kurun hareketine dair "Ekim ayı sonundan bu yana zaman zaman 5,80’in üzerini test ediyor olsa da şimdiye kadar bu seviyenin üzerinde kalıcı rakamlar oluştuğunu gözlemlemedik. Dolayısıyla, kısa vadede bu  senaryonun geçerli kalmaya devam edip etmeyeceğini izleyeceğiz. 5,80’in üzerindeki rakamlar teknik görünümü bozabileceği için bu seviyenin üzerinde kalınması TL’nin performansına negatif yansıyabilir." değerlendirmesini yaptı.

Yurt içinde ve yurt dışında bugün kuru etkileyecek kritik bir veri akışı bulunmuyor.