Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üniversitesi Cemil Bilsel Konferans Salonu'nda düzenlenen "Blokzincir İstanbul" programına katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada fiber altyapısına ilişkin, "Hızlandırmamız gerektiğinin farkındayız. İnşallah yakında bu konuda çok önemli adımları hızla hayata geçirmiş olacağız." dedi.

Erdoğan "internette fiber altyapı konusunda biraz yavaş gidiyoruz, onu da hızlandırmamız gerektiğinin farkındayız. Ülkemizin son 20 yılda araştırma geliştirme konusunda kat ettiği yol çok önemlidir." ifadesini kullandı.

Erdoğan blokzincir teknolojisine dair "Bu teknolojinin gıda tedarik zincirlerinden bankalara, lojistik işlemlerinden sanat eserlerine kadar uzanan geniş faaliyet alanını cazip kılan asıl husus ve özelliği ise hızlı, verimli, güvenli ve düşük maliyetli işlem yeteneğidir.

Dijital varlık deposuna yakıt koyan olmaktan ziyade, bizzat bu aracı kullanan ülke olmak istiyoruz. Hedefimiz bu alanda da üretici, takip eden değil takip edilen konumuna ulaşmaktır." yorumunu yaptı.

"Merkez Bankası çalışma yürütmektedir"

Başkalarının açtığı sanal evrenlerde yer almaya çalışmak yerine bizatihi kendi evrenimizi kurmak peşindeyiz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan Merkez Bankası'nın bünyesinde kripto parayla ilgili bir çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Yeni yönetim sistemini kurarken, dijital dönüşüm ofisine de yer verdiklerini ifade eden Erdoğan "Dijital dünyamızı nasıl organize edeceğiz? Tüm bunların adımlarını cumhurbaşkanlığı sistemini kurarken ortaya koyduk. Daha birkaç gün önce E-İnsan projesi tanıtım törenindeydik. Her teknofest festivalinde yer alıyorum. Çeşitli şehirlerimizdeki teknoloji merkezlerinin açılışını bizzat yapıyoruz. Ülkemize kazandırdığımız eserlerin çoğu aynı zamanda teknoloji harikasıdır. Uluslararası katılımcıları, kamu ve özel sektörümüzün temsilcileri ile buluşturacak bu etkinlik önem taşıyor." dedi.

Gençlere kripto para tavsiyesi

Erdoğan gençlere de tavsiyelerde bulunarak "Siber dünya kavramı genişlerken, Türkiye'yi de çağın önüne getirecek gelişmeleri hazırlayacağız. Gençlerimize hiçbir dayanağı olmayan kripto para kumarlarına yönelmek yerine blokzincir teknolojilerinin geliştirilmesinin içinde yer alarak daha büyük ve münbid mecralara yönelmeleri tavsiyesinde bulunuyorum." ifadelerini kullandı.