Advertisement
HABERLER ABONE OL

HANDE BERKTAN

İtalyan spor, lüks otomobil üreticisi Ferrari, fidye yazılımı saldırısının, müşterilerin kişisel bilgilerini ifşa ettiğini söyledi.

Ferrari CEO'su Benedetto Vigna, etkilenen müşterilere gönderdiği bir mektupta, "Ferrari'de bir tehdit aktörünün, sınırlı sayıda sisteme erişebildiği bir siber olayı size bildirmekten üzüntü duyuyoruz" açıklamasını yaptı.

Araba üreticisi, bilgisayar korsanlarının müşterilerin adlarına, adreslerine, e-posta adreslerine ve telefon numaralarına eriştiğini söyledi. Ferrari, şu ana kadar yaptığı soruşturmaya dayanarak, Ferrari'nin sahip olduğu veya sipariş ettiği arabalara ilişkin hiçbir ödeme bilgisinin veya ayrıntısının çalınmadığını belirtti.

Fidye ödemeyi kabul etmedi

Ferrari'nin CEO'su, şirketin, isimsiz bilgisayar korsanlarının fidye talebini ödemediğini açıklarken, bir siber güvenlik şirketiyle soruşturma başlattıklarını sözlerine ekledi

Ferrari ayrı bir açıklamada, "İhlalin şirketimizin operasyonel işlevleri üzerinde hiçbir etkisi olmadığını doğrulayabiliriz" dedi.

Hatırlanacağı üzere İtalyan otomobil üreticisinin, Ekim 2022 tarihinde gizli belgeler, veriler, araçların tamir kılavuzları ve kimi müşteri bilgileri hackerlar tarafından ele geçirilmiş. Ele geçirilen belge ve bilgiler, 6,99 GB’lık dosya olarak yine herkese açık bir şekilde paylaşılmıştı. Şirket,o dönem siber saldırıya dair hiç bir açıklama yapmamıştı.