Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Getir son fonlamasından 3 ay sonra gerçekleştirdiği yeni bir fonlama turuyla birlikte değerlemesini üçe katlayarak 7,5 milyar dolara çıkardı.

Getir’in CEO’su Nazım Salur da bu kadar sık fonlama almalarıyla ilgili “Çok sık fonlama almamızın sebebi ABD pazarına bu yıl girip sonraya bırakmamış olmamız. Her yerde kopyalar türüyor ve eğer biz sektör ile ilgilenmezsek başkaları ilgilenecek” dedi.

Son fonlama turuyla beraber Getirin 4 aydaki toplam fonlaması 1 milyar dolara ulaştı. Birleşik Arap Emirlikleri varlık fonunun uzantıları olan DisruptAD ve Mubadala Investment Company ile Silikon Vadisi’ndeki Silver Lake, Getir’in yeni yatırımcıları olacak.

Getir’in bu değere ulaşması 10 dakikada teslimat gibi orijinal bir fikrin teknoloji ile harmanlandığında dünyada nasıl bir ilgi uyandırdığını gösteriyor. Bu aslında Türkiye’den de yeni teknolojik iş modellerinin çıkabileceğinin de göstergesi. Yeni kaynak ile hem Türkiye’deki işlerimizi daha hızlı büyütmeye hem de yeni ülkelerde bu iki heceli Türkçe kelimeyi sevdirmeye devam edeceğiz. Getir Kurucusu Nazım Salur

Getir bu yılın sonlarında ABD’deki üç büyük şehirde hizmet vermeyi planlıyor. Şirket en son mart ayında Seqouia Capital ve Tiger Global’den 300 milyon dolar fon sağlamış ve Getir’in değerlemesi 2,6 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmişti.